ODO A1 HOUDT AANSLUITING MET KOPLOPERS.

Na de overwinning van vorige week op GKV A1, stond deze week de return tegen Excelsior A1 op het programma. De thuiswedstrijd werd gewonnen met ruime cijfers, maar dat was nog geen garantie dat ook deze wedstrijd de punten gepakt zouden worden. Wouter startte deze week in de basis op de plaats van Rick in het aanvalvak naast Bart, Cynthia en Diana. In het begin van de wedstrijd werd al snel duidelijk dat Excelsior hun huid duur zou verkopen. Toch was het ODO wat de score opende met de verzilverde vrije bal van Diana. Helaas maakte ook ODO toen een overtreding in de verdediging, waardoor ook de thuisploeg een vrije bal mee kreeg en scoorde. Enkele minuten later zou Excelsior een voorsprong nemen, maar dat was niet voor lang en ook gelijk de laatste keer. Thom scoorde de gelijkmaker uit een kort schot. Na de vakwisseling was het weer even zoeken naar de juiste kans. Hoewel ODO kans op kans creëerde, wilde de doelpunten maar niet vallen. Bij de zoveelste overtreding in de paalzone mocht ODO weer een vrije bal nemen. De thuisploeg vreesde de vrije bal van Diana, dus werden beide dames geïnstrueerd haar te verdedigen. Hierdoor stond Cynthia helemaal vrij achter de paal, dus speelde Bart de bal door op haar en kwam ODO op voorsprong met haar doelpunt. Excelsior gaf zich echter niet gewonnen en gooide er nog een schepje bovenop. Er werd veel druk op de ODO aanvallen gezet, waardoor er toch wat foutjes inslopen. De thuisploeg lukte het om langere aanvallen te spelen en wist hieruit de gelijkmaker weer te scoren. Door het scherpe verdedigen van de thuisploeg wist ODO maar moeizaam tot scoren te komen. ODO verdedigde nu echter ook heel strak, zodat we een aantal minuten moesten wachten op het volgende doelpunt. Dit viel uiteindelijk voor ODO uit een vrije bal van Lotte. Hierna veranderde er weer acht minuten niets op het scorebord, behalve de klok. Ook nu viel er na de doelpuntloze periode een doelpunt voor ODO. Het was Thom die een strafworp wist te verzilveren en ODO op 3-5 zette. De slotminuten naar de rust ging de thuisploeg op jacht naar doelpunten om de schade voor de rust weer te herstellen. Dit lukte maar half toen zij de ruststand op 4-5 zette.
In de rust werden de spelers op scherp gezet door Sven en werd vol goede moed aan het tweede bedrijf begonnen. Excelsior gaf zich duidelijk nog niet gewonnen en wist de ODO aanvallen aardig te ontregelen. Onder de druk van de Delftenaren wist ODO even niet tot scoren te komen. Hierdoor duurde het tot de 12e minuut voor het eerste doelpunt viel in de 2e helft. ODO wist z’n voorsprong weer te vergroten met het doelpunt van Bart en toen Thom even later met zijn tweede strafworp het gat op 4-7 bracht kreeg ODO wat meer lucht. Toen even later Martijn het verschil naar 4-8 bracht met een schitterende doorloop, was de wedstrijd gespeeld. Met nog negen minuten op de klok leek ODO er weer een overwinning bij te kunnen schrijven. Het was nog wel zaak om de concentratie vast te houden. De verdediging verslapte een moment en dat werd meteen afgestraft door de thuisploeg met hun eerst doelpunt in de tweede helft in de 28e minuut. Bart gaf nog in dezelfde minuut de genade klap door te scoren uit een kort schot. De thuisploeg rechtte de ruggen echter nog één keer en wist met twee afstandschoten de korf te vinden, waarmee de voorsprong ineens gehalveerd was. Er stonden nog maar 4 minuten op de klok, dus dit moest ODO slim uitspelen. Met zorgvuldig opgezette aanvallen moest er naar de juiste kansen gezocht worden. De thuisploeg nam verdedigend te veel risico’s om de bal te onderscheppen, waardoor Bart met twee strafworpen de voorsprong weer op 7-11 bracht. Judith, die een minuut of tien voor het einde in het veld kwam voor Lotte, zette in de laatste minuut de eindstand op het bord met haar afstandschot. De thuisploeg mocht nog wel beginnen aan een aanval, maar al snel klonk het eindsignaal met de 7-12 eindstand op het scorebord. Met deze overwinning houdt onze A1 de druk erop bij de koplopers Weidevogels A1 en HKV A1 in de strijd om het kampioenschap. Het verschil met HKV is nog twee punten, maar de koploper Weidevogels lijkt nog ver weg met vier punten. Er zit dus niets anders op dan flink te trainen en elke wedstrijd scherp te zijn. Volgende week wordt er niet gespeeld, omdat dan heel korfballend Nederland met de zaalfinale bezig is. De zaterdag er na staat iedereen hopelijk weer op scherp en het publiek weer langs de lijn, als er aangetreden moet worden tegen Die Haghe op onze eigen kunstgras aan de Baanderheer.