ODO A1 TWEEDE OP MINITOERNOOI BIJ VEO

Het drukke oefenprogramma van de junioren zorgde ervoor dat zij niet mee konden helpen met de potgrondaktie. Dit hebben de heren van de A1 goed gemaakt door vrijdagavond de nodige zakken weg te brengen. Het toernooi in Voorburg startte voor onze A1 al om 12:00 uur. Er moest aangetreden worden tegen SDO (K) A1 wat op in de 2e klasse speelt. Op papier toch een redelijke tegenstander, want zij staan in hun poule 3e en werden in de zaal 2e in de tweede klasse. Ik was er al van uit gegaan dat onze junioren deze tegenstander wel konden hebben, maar dat het verschil zo groot zou zijn had ik niet verwacht. Hoewel ik de wedstrijd zelf niet gezien heb spreekt de uitslag boekdelen. Deze werd met 10-2 gewonnen en uit betrouwbare bron hoorde ik dat ODO A1 , na een 3-1 rruststand, eigenlijk maar één helft hun normale niveau haalde. Dan om 16:00 uur de tweede wedstrijd tegen VEO A1, wat ook op het veld overgangsklasse speelt. Zij staan daar op de 7e plaats, dus een goede sparringpartner voor onze junioren. ODO A1 begon lekker en wist als eerste de score te openen. Beide ploegen scoorden om en om tot de tussenstand 3-3, waarna ODO een tussensprintje inzette. Met drie doelpunten op rij van Diana, Loraine en Judith wisten de Maaslanders een voorsprong te nemen naar 6-3. Het verschil zou steeds op drie punten blijven tot vlak voor rust, waar VEO door een schot en een vrije bal in eens weer de aansluiting kreeg.
Na een kort praatje langs de lijn, ging de wedstrijd weer verder bij de 8-7 tussenstand. De dames van waren in de rust op scherp gezet en wisten kort na rust de stand gelijk te trekken uit een doorloop. Bart en Martijn wisten ODO nog twee maal op voorsprong te zetten, maar daar had de thuisploeg twee maal een antwoord op. Halverwege de tweede helft kwam VEO voor het eerst op voorsprong met een benutte strafworp. Met nog een paar minuten op de klok wist Bart uit een kort kansje ODO weer op gelijke hoogte te zetten. In de dug-out gingen wel gelijk stemmen op dat we het niet weer op 11-11 wilde laten eindigen, zoals de wedstrijd tegen VEO A1 in de Haagse korfbaldagen. Er werd dus ingezet op meer doelpunten, hoewel de tijd daarvoor nog maar kort was. Voor ODO bleef het bij 11 doelpunten, maar de thuisploeg kreeg in de dying seconds nog een doelpunt op een presenteerblaadje door een toegekende strafworp. Hiermee werd eindstand op 11-12 gezet en floot de scheidrechter af om naar de kachel te kunnen vertrekken. Na weer een leerzame wedstrijd, waar de B1 heren weer ingepast werden, staat er nog één oefenwedstrijd gepland voordat de competitie weer begint. Donderdagavond wordt in De Lier gespeeld tegen Valto A1, wat voor de zaal als herfst kampioen is gekroond en de 2e klasse poule. Hierna zullen ze er weer klaar voor moeten zijn en zich opmaken voor de eerste competitiewedstrijd volgende week op ons eigen veld. Tegenstander is dan GKV uit Den Haag, waar in de uitwedstrijd nog met 14-12 van verloren werd. Zaterdag om 17:00 uur kunnen we zien of na het zaalseizoen onze junioren scherper heeft gemaakt en ze de punten in Maasland weten te houden. Daarna kunnen we dan met z’n allen aanschuiven voor de kibbeling.