ODO A1 MOET WEER WENNEN AAN HET KUNSTGRAS.

Door Arno

Slecht drie dagen na de laatste zaalwedstrijd stond alweer de eerste oefenwedstrijd op het programma. Uit Rhoon kwam RWA A1 op bezoek op dinsdagavond. Een mooie gelegenheid om nu eens te winnen van de ploeg uit Rhoon, want in de zaal werd er 2x met minimaal verschil verloren. Allemaal weer in de thermoshirts gehesen werd er aan de wedstrijd gestart. Voor ODO stond deze wedstrijd, en de volgende, in het teken van een nieuwe heer inpassen op de plaats van Rick. Hij gaat dit voorjaar werken aan zijn herstel, waarvoor er een operatie aan zijn knie en één aan zijn hand gepland staan. Zijn plaats werd vanavond ingenomen door Koen en Lennart. De eerste helft zou niet erg doelpuntrijk worden, maar er werd wel goed korfbal op de mat gelegd. De kleedkamers werden uiteindelijk opgezocht bij een 3-4 achterstand voor de thuisploeg.
De geschiedenis van de A1 is dat het in de avondwedstrijden op trainingsavonden nog nooit op het normale niveau heeft gepresteerd. Zo was de A1 ook deze avond weer niet scherp. Er werd in de 2e helft wel wat meer gescoord, maar het was niet genoeg voor de winst. RWA A1 had hier wel geluk mee, want door het lage schotpercentage van ODO konden zij aan het eind van de wedstrijd de pot naar zich toetrekken. Waar het ODO uit lange aanvallen met meerdere kansen maar niet wilde lukken om de bal door de korf te schieten, lukte dit in het laatste deel van de wedstrijd bij de gasten wel. De wedstrijd werd uiteindelijk door de prima leidende Marco van de Beukel afgefloten bij 9-13. Hierna was het gauw naar de warme kachel en weer op temperatuur komen. Dit gold vooral voor de trouwe aanhang van de A1. Zij kunnen zich ook op gaan maken voor de 3-kamp die zaterdag bij VEO op het programma staat voor de A1. Daar treffen zij SDO (K) A1 en de winnaar uit de wedstrijd VEO A1 tegen Refleks A1. Dan ga ik er voor het gemak van uit de ODO A1 wint van 2e klasser SDO. Het is te hopen dat het dan wat warmer is.