Fiks 1 – ODO 1   18-24

Door Jesse

ODO blijft overeind in de eerste klasse!

Afgelopen zaterdag was het zover, mogelijk de laatste wedstrijd van het zaalseizoen. Dit omdat het nog niet zeker was of ODO een eventuele beslissingswedstrijd moest spelen. Door de belangrijke overwinning tegen HKC (17-11) was directe degradatie uitgesloten en lagen er dus kansen om te handhaven in de eerst klasse.

Voor aanvang van de wedstrijd kregen we te horen dat Sparta, onze directe tegenstander voor de 6e /7e plaats, verloren had van KCR. Dit betekende dat we bij winst één punt boven Sparta uit zouden komen en dus op de zesde plaats zouden belanden. Wat dus handhaving betekent! De wedstrijd tegen Fiks zou een mooie kans zijn om de zesde plek te bemachtigen en kansen zijn er om te pakken aldus de wijsheid van Dirk.

Heel wat publiek was vanuit Maasland opgetrommeld, letterlijk en figuurlijk, om ODO in Oegstgeest te komen aanmoedigen. In het bijzonder thanks to the Blue White Army! Alle ingrediënten waren aanwezig om er een mooie pot van te maken.

Fiks startte scherp aan de eerste helft waardoor de eerste toon direct was gezet, we zouden de punten niet cadeau krijgen! Na een kleine vijf minuten stond het 3-0. Gelukkig kon ODO zich herpakken waardoor het gelijk kwam, 3-3. Het gezegde ‘’Erop en erover’’ werd letterlijk genomen, want na 4-3 door een doorloopbal van Fiks stond het binnen zes minuten 4-9 door een tweetal perfecte vrijeballen op naam van Eline en Sanne A. , en een aantal schoten van Mark, Iris en Thijs. Deze stijgende lijn konden we doortrekken in het tweede deel van de eerste helft waardoor we na 30 minuten spelen op 7-15 stonden. Een formidabele stand om de rust mee in te gaan.

In de tweede helft ging het scoren verloop gelijk op. Nadat ODO de 7-16 maakte was het Fiks dat op 8-16 kwam. Zo verliep het de hele tweede helft, gemiddeld bleven we op acht doelpunten voorsprong met een piek van een gat van tien (10-20)
Chiel mocht nog een aantal minuten meepakken door als publiekswissel te dienen voor Mark die met z’n doelpunten voor 1/3 van alle doelpunten van ODO zorgde. De snelle rekenaar onder ons komt dus uit op 8 doelpunten die op zijn naam staan.
Na een iets wat onrustige eindfase, waarschijnlijk door de opwinding, de blijdschap en de toch al ruime voorsprong eindigde de wedstrijd in 18-24.

Na het horen van het fluitsignaal was het zeker, ODO blijft overeind in de eerste klasse! Reserves, supporters, verzorgerster, teambegeleidster, spelers en coach bedankt! We hebben een prima prestatie geleverd afgelopen zaterdag en naar mijn mening zijn we verdiend in de eerste klasse gebleven! Hopelijk kunnen we de stijgende lijn van de afgelopen weken doorzetten zodat we op het veld weer kunnen knallen!