ODO 1 – HKC (U) 1   17-11

Door Dirk

Er werd naar uitgekeken, zowel door de supporters als door de spelers zelf : SuperSaturday. Een belangrijke wedstrijd tegen een directe concurrent in de strijd tegen rechtstreekse degradatie. HKC uit Utrecht kwam op bezoek. In de heenwedstrijd was een fantastische start van ODO/Maasland (1-7) niet genoeg om heel de wedstrijd te domineren.

ODO/Maasland en scheidsrechters dit seizoen, komt het nog goed ? Geen scheidsrechter te bespeuren bij aanvang van de warming-up. In goed overleg werd de scheidsrechter die het tweede had gefloten bereid gevonden om ook deze belangrijke wedstrijd te gaan leiden, waarvoor dank.

De wedstrijd zelf dan. Deze startte voortvarend, de eerste vakwissel was voor ODO/Maasland (0-2), na een slim balletje tussen Sanne en Willem, en een afstandsschot van laatstgenoemde. Zijn tegenstander diende Willem gelijk van antwoord, want zijn eerste bal richting korf ging er ook doorheen (2-1). De afronding van vrije ballen was in deze eerste helft van cruciaal belang. Eline met haar eerste vrije bal zorgde ervoor dat HKC (U) geen kans had om op gelijke hoogte te komen (3-1). Maar ook nu weer kon de tegenstander in de daaropvolgende aanval profiteren van een onoplettendheid in de ODO/Maaslandse verdediging. Een strafworp werd omgezet en het stond 3-2. HKC (U) nam ondanks stug achterverdedigen toch nog risico op het onderscheppen van de bal en dit bracht Mark in stelling om met een schot de vakken weer te doen draaien (4-2). In deze fase viel het al op dat ODO/Maasland beter was, maar op het scorebord was nog niets beslist. Zeker niet wanneer Willem besluit hetzelfde risico te nemen en zijn tegenstander zich gewoon kon omdraaien om zijn tweede van de avond in het mandje te deponeren, (4-3). Girlpower in de volgende fase van de wedstrijd, want achtereenvolgens gaan al onze dames een doelpunt maken : Sanne van aan de zijlijn, de zus Iris van aan de achterlijn, Eline met haar tweede vrije bal en Sanne kopieert dit doelpunt met haar eerste. Tussenspurtje van ODO/Maasland betekent 8-3 op het bord. Een prima kloof die een juistere weergave geeft van de verhoudingen binnen de lijnen. HKC (U) vindt met een schot en een strafworp nog een keer te korf (8-5). Waarop de Girlpower verder gaat en Sanne het stugge achterverdedigen nogmaals afstraft met een kort schotje (9-5). HKC (U) dacht het antwoord gevonden te hebben op de dodelijke vrije ballen van ODO/Maasland, maar dat was buiten sluwe Sanne gerekend die een doorloopje mag nemen van haar tegenstander achter de korf (10-5). Eline loopt langs haar dame en rond heerlijk af (11-5). Daarna volgde er nog wat kansen om de wedstrijd helemaal te beslissen nog voor de pauze, maar het is HKC(U) dat met een geforceerd schot de ruststand bepaalt (11-6).

ODO/Maasland prima op koers om de punten thuis te houden. Maar al eerder was er een voorsprong weggegeven en blijven meescoren was de boodschap. Waardoor het kwam weten we niet, misschien waren onze heren onder de indruk van de prestatie langs dameszijde in de eerste helft, maar het schotpercentage daalde in de tweede helft en in plaats van door te drukken, konden de tegenstanders deze helft wel aanhaken en bijblijven. De zege kwam echter nooit in gevaar en dat was ook te merken aan de wijze waarop de wedstrijd werd gecontroleerd. Zelfs al ging het soms een beetje stroef en draaiden er een aantal ballen uit de korf, de verdediging hield stand en kon ook in deze 30 minuten de tegenstander op afstand houden. De eerste na de rust was nog een kort schotje van HKC(U). Sanne met haar derde van de avond antwoordde onmiddellijk. Eindelijk mocht ook ODO/Maasland een keer naar de stip en Jesse zet koelbloedig om (13-7). Wanneer Willem de tweede stip voor ODO/Maasland quasi nonchalant te kort gooit, besluit hij in dezelfde aanval een kort schot wel af te ronden (14-7). 3 op rij voor de bezoekers, zat er dan toch nog een comeback in ? (14-10) Deze maal met een betere concentratie Willem vanop de stip (15-10). Met zijn vijfde stopte Willem de terugkomst van de bezoekers (16-10). Opnieuw de verdedigingen baas in het laatste deel van deze wedstrijd waardoor er nog elk een keertje gescoord werd. Eerst de gasten en vervolgens zet Eline (4) een schot/assist om met een wegstappertje onder de korf. Eindstand 17-11

Met deze verdiende en duidelijke overwinning werd rechtstreekse degradatie vermeden. Massaal gesteund door het fanatieke thuispubliek in het algemeen en de Blue & White Army in het bijzonder, dit wordt nog steeds zeer gewaardeerd door de selectie en de technische staf (!!!), heeft ODO/Maasland 1 deze wedstrijd naar zich toe getrokken. Niet omkijken en doorgaan is de boodschap. We zijn er nog niet en we richten ons vizier alweer op de volgende tegenstander. Het is alweer de laatste zaalwedstrijd van dit seizoen, maar weer een belangrijke voor ODO/Maasland in de strijd tegen degradatie. Zou het niet geweldig zijn om volgende week de zaal van het thuisteam in ieder geval vocaal te overstelpen zoals dat al het geval was in Nijkerk en Barendrecht ? De selectie rekent er in ieder geval op en vraagt de steun van ODO’s 9de man ! Tot volgende week !