Sparta (N) 2 – ODO 2   12-8

Door Bram

Een dagje weg met de (ODO) stichting

 

14:00 uur: Het klaarmaken voor een dagje weg kon beginnen. Spullen pakken: schoenen check, shirt check. De rest had ik gelukkig aan dus die kon ik niet meer vergeten. Het was natuurlijk nog best vroeg, maar voor vertrek moest er eerst nog een wedstrijdje worden gefloten. Ik heb vernomen uit betrouwbare bron dat dit gepland was zodat ik zeker op tijd zou zijn inclusief schoenen. De details over het fluiten zal ik verder achterwegen laten.

 

16:30 uur: Het inladen van de bus kon beginnen. De geplande kleine bus van Nooteboom Tours was blijkbaar weer verhuurd, want voor de sporthal stond wederom een groter exemplaar geparkeerd. De gratis verkregen extra ruimte zorgde er in ieder geval voor dat iedereen lekker de ruimte had en voor een gepaste scheiding tussen supporters en technische staf en de spelersgroep. Gezien het lawaai wat er achteruit de bus kwam kan ik me zomaar voorstellen dat deze scheiding niet geheel ongewenst was ;). Gewapend met de stijlvolle muziekbox, die in de bus niet onopgemerkt is gebleven, verlegde de dames van ODO het feest vanuit de bus richting de kleedkamers van Sparta. Als al deze energie een hoogtepunt zou krijgen tijdens de wedstrijd dan stonden er mooie dingen te gebeuren die avond.

 

19:15 uur: Na een veder normale voorbereiding kon de wedstrijd aanvangen. De opdrachten waren helder. Er lag gevaar bij de dames van Sparta. Dat betekende dat iedereen, maar met name de heren extra goed moesten voorverdedigen. Omdat dit niet vanzelfsprekend in de aard van de mannelijke korfballer ligt, is hier op de donderdagtraining door externe trainer André Pelikaan extra op getraind. Aanvallend moesten we gewoon ons eigen spel spelen. Kort gezegd, veel spelen en tot scoren komen vanuit de combinatie. Daarbij is het belangrijk dat de juiste mensen de juiste posities invullen. Ondanks de goede pogingen om het insnijden eruit te halen kwam dat in de stand niet naar voren. ODO keek al snel tegen een 2-0 achterstand aan. Gelukkig gingen we zelf ook scoren en kwamen uiteindelijk op 3-3. Deze gelijke stand hebben we helaas niet kunnen behouden, want met het rustsignaal keken we weer tegen een achterstand aan van 8-4. De conclusie in de rust was dan ook helder. Er moet gewoon meer gescoord worden! Verdedigend werd er, op een paar kleine foutjes na, prima gespeeld. Deze verdedigende lijn uit de eerste helft werd dan ook uitstekend voortgezet in de tweede helft. Sparta scoorden nog maar de helft van het aantal doelpunten. Helaas voor ODO konden we aanvallend niet meer brengen dan in de eerste helft. De einduitslag was dan ook 12-8. Conclusie: er moet heel hard gewerkt worden aan het scorend vermogen tijdens een wedstrijd. De zaalperiode duurt gelukkig nog even, dus we hebben nog wat tijd om hier aan te werken.

 

22:30 uur: Het resultaat van een avondje korfballen in Nijkerk was helaas maar 1 punt. Waarbij ik graag nog even vermeld dat ik heb genoten van de wedstrijd van ODO 1 (19-19). Voordat we de bus weer in mochten voor de terugreis werden we getrakteerd op een klein feestje in de plaatselijke sportkantine. Dit zorgde ervoor dat de stemming bij de meegereisde supporters en de buschauffeur er al aardig in zat. Dit beloofde wat voor de reis zelf. Ik denk dat de sfeer in de kantine goed overeenkwam met de sfeer in de bus. Op facebook circuleren volgens mij de nodige foto’s en filmpjes voor degene die het gemist heeft of nog even wil nagenieten. Ondanks de nederlaag van ODO 2, waar ik echt van baalde, heb ik me toch kostelijk vermaakt.

 

Bram