ODO 5-Excelsior 6

Door Dré

Thuisblijven is het nieuwe uitgaan

Geen ellenlange inleiding vandaag. Thuis ook winnen. Dat was het heldere doel. Want ongeslagen in de uitwedstrijden en geslagen thuis is gewoon geen porum.

“ODO Klaar? Excelsior klaar?” *Fluitsignaal* en de wedstrijd is AAN. Een wat chaotisch begin, met korte aanvallen aan de ODO kant. De verdediging was goed bezig, dus Excelsior kwam ook niet echt aan lange aanvallen toe. Er kwamen wat meer kansen in de aanval en zo pakte we het eerste voorsprongetje. Geen snelle achterstand = alle signalen op groen voor overwinning. Echter een voorsprongetje is niet alles ‘een gat’of liever ‘een gapend gat‘ als verschil in score geeft de burger pas rust. Dat was dan weer makkelijker gezegd dan gedaan.

We onderbreken het verslag voor de rust. Muziek die thuis niet luistert en ook niet op de radio hoort vult de ruimte. Tot aan de nok, brimful zegmaar.

In de tweede helft wil het vijfde zo graag dat er van de afgesproken structuur niet veel meer over is, maar er wordt gewerkt en er zijn kansen. En met horten en stoten dan toch vier punten voor. Plusje. Voor korte duur want het gaatje is al snel weer kleiner. Het wordt echter niet nog kleinerder, dus met het verstrijken van de speelduur neemt de spanning af en de winkans toe. Welhaast saai. In de onbedreigde minuten mag Jeroen nog even zijn rentree beleven in de semi kolkende Hofstede. Goed om te zien.

Toen was het klaar. Punten worden bijgeschreven bij ODO 5. De statisticus is nog geïnteresseerd in de stand van 11-8. Volgende week belooft een pittig potje tegen TOP. Nummer twee tegen nummer drie.

Voor het afsluitende weekliedje eerst een bedankje aan de prima invallers en scheidsrechter.