Tweemaal Zes A1 – ODO A1   13-12

Door Diana

Vandaag de eerste officiële wedstrijd van 2014. Vorige week speelden we met ODO A1 tegen onze buren uit Maassluis. Na een matige eerste helft, wisten we in de tweede helft met 10-1 de wedstrijd overtuigend naar ons toe te brengen. We waren het korfballen nog niet verleerd tijdens de feestdagen. Vorige keer tegen Tweemaal Zes begonnen we goed, veel druk op de ballijnen, waardoor zij veel plaatsfouten maakten. Dat was ook het doel van vandaag. Hierdoor kwamen we thuis voor met 4-0, later werd het gelijk. Toch wisten we de wedstrijd met 10-15. Dit was een goede start in de overgangsklasse. In de zes wedstrijden daarna weten we nog maar 2 punten te pakken, dit is eigenlijk te weinig in verhouding met wat we kunnen. Aangezien de eerste speelronde van het nieuwe jaar altijd een ronde vol verrassingen is, was aan ons de taak om hiervan te profiteren en met 2 punten terug naar Maasland te gaan.

Na een kleine verwarring vanwege de exacte vertrektijd waardoor Sven nog even gebeld moest worden dat we toch eerder vertrokken, kwamen we ruim op tijd aan in Maartensdijk. Daarom hadden we genoeg tijd om de kleedkamers te zoeken (de meiden hadden er al drie gezien, voordat we bij de goede aankwamen). Toen werd het tijd voor onze aanvoerder om twee ballen te regelen, aangezien Chiel deze in de auto had laten liggen en de auto niet in Maartensdijk stond. Na het inschieten gingen we naar de kleedkamer. Hier wisten we moeilijk hoe we moesten gaan zitten. Niet dat zitten zo moeilijk is. Maar alleen 1 brede bank in het midden van de kleedkamer is niet echt gebruikelijk. Eerst probeerde we het in treinvorm, door allemaal achter elkaar te gaan zitten, dit was niet echt een succes. Vervolgens toch maar gewoon netjes twee benen aan 1 kant van de bank. Sven meldde dat hij erg blij was met het cadeautje van de A1 en dat hij en Suus prima gaan slapen van de lamp met sterretjes onder begeleiding van Bach-muziek (ook al was deze voor Evi bedoeld (die had de voelvis al gekregen volgens Sven)). Na het praatje was het aan Bart de taak om iedereen even netjes aan de scheids voor te stellen. Dit had even wat oponthoud doordat er naar een pen gezocht moest worden, omdat de pen in de map voor de zoveelste keer spontaan verdwenen was. Na het vriendelijk gedag zwaaien door mijn medeteamgenoten lag de focus vol op de wedstrijd. Zoals al eerder vermeld was het belangrijk dat we er vol opgingen, zodat we bij Tweemaal Zes plaatsfouten zouden forceren. Verder zorgen voor goede duidelijke aanvallen en op het moment dat het even niet lekker loopt terug naar het basisspelletje.

In de zaal was het eigenlijk te krap om warm te lopen. De zijlijn lag letterlijk 50 centimeter van de muur. Daarom loopt Tweemaal Zes ook warm in een zaaltje achteraf, maar die is alleen bedoeld voor Tweemaal zes bleek. Na het affluiten van de vorige wedstrijd gaat de A1 direct fel aan de slag met inschieten. We hadden erg veel zin in de wedstrijd en waren zeker van plan 2 punten te gaan pakken.

ODO begon deze week niet met hetzelfde aanvalsvak, doordat wij gingen opstellen naar de tegenstander. Het eerste aanvalspak probeerde te laten zien dat ze ook best het eerste aanvalsvak kunnen zijn. Het spel was prima in de eerste aanval, maar een goal kwam er helaas niet. In de eerste van Tweemaal Zes wisten ze wel te scoren door een wat makkelijk gegeven vrije bal. Hierdoor werd ODO nog fanatieker en wisten Rick en Judith in totaal 3 keer te scoren voordat Tweemaal Zes weer aan bot kwam. ODO weet in de eerste helft nog 4 schoten te scoren, hierdoor heeft ODO 7 punten bij rust. De goals zijn te danken aan schoten van Judith, Lotte en Loraine. Tweemaal Zes wordt wakker bij een stand van 7-3 en ODO vergeet hier de wedstrijd helemaal naar zich toe te trekken. Als hier iets slimmer was gespeeld dan had ODO voor rust de wedstrijd al kunnen bepalen. Helaas was dit niet het geval en was de ruststand 7-7.

Ik heb geen idee wat er in de rust gezegd is, aangezien ik er niet bij was in de kleedkamer. Het is wel duidelijk dat ODO wat beter moet gaan verdedigen, omdat we in de eerste helft vooral veel domme balletjes doorlieten. Dit blijkt in de tweede helft ook stukken beter te gaan. Bart is de persoon die in de tweede helft de score opent. Door een schot van Rick en een doorloop van Judith staat het een kwartier na rust 10-10. Er wordt niet veel doorgelaten, maar hier wordt ook niet echt van geprofiteerd door de scoren. Ik (Diana) kom er een kwartier voor tijd in voor Loraine, met als opdracht om het vak te gaan sturen en te zorgen voor een doelpuntje. Het zal niet aan mij gelegen hebben, aangezien ik onder de paal stond, maar de tactiek werkt wel, want Thom maakt een mooi schot. Helaas weten we het wederom niet door te drukken en kijken we een paar minuten later weer tegen een achterstand van een punt aan. Thom wordt hier gewisseld voor Lennart. De laatste tien minuten van de wedstrijd zijn we nog steeds van plan om te winnen, hiervoor complimenten. Door beide vakken worden goede en geduldige aanvallen gespeeld. Toch wil de bal er niet invallen. En als dit wel bij Tweemaal Zes gebeurt dan verlies je de wedstrijd. Dit is heel zuur. Het was zeker een wedstrijd waar wat te halen viel. We kunnen het onszelf verwijten. In de eerste helft hadden we de voorsprong van 4 punten beter moeten uitbouwen. 13 doorlaten is niet slecht, maar 12 scoren is zeker wel te weinig. Judith heeft het nog wel tot 12-12 weten te brengen, maar uiteindelijk trekt ODO dus toch aan het kortste eind. Iedereen baalde flink aan het einde van de wedstrijd. Dit is dan ook wel weer een positief teken: Een goede reden om volgende week nog twee keer zo hard te werken en dan de punten in Maasland te houden.

Na de wedstrijd heeft iedereen snel gedoucht (sowieso een nieuw record) om snel naar Maasland te kunnen en nog een stukje van de wedstrijd van ODO 1.

Volgende week speelt ODO A1 weer thuis. Aangezien de selectie in Haarlem speelt zijn wij (denk ik) zeker een goede vervanger. Het is belangrijk dat we volgende week de punten pakken om de aansluiting met de middenmoot de behouden. We spelen tegen Unitas/Perspectief A1 uit Harderwijk. Vorige keer was de eerste helft niet geweldig, waardoor we met een 10-5 achterstand de rust ingingen. Dat zal volgende week anders gaan. Wilt u weten hoe we dat doen? Kom dan kijken!

Volgende week zou ik het heel erg op prijs stellen als onze trouwe supporter Arno weer aanwezig is en het stukje wil schrijven. Ik hoop dat dit stukje voor de mensen die Maartensdijk net iets te ver vonden een duidelijk beeld schets over de wedstrijd van vandaag. En als u dit nog leest mag u zichzelf van mij een schouderklopje geven, want het was een heel verhaal. Lennart bedankt voor het meegaan naar en meedoen in Maartensdijk. Tot volgende week om 13:00 uur in de Hofstede.