A1 VERLIEST PUNT IN DE LAATSTE MINUUT.

Na de kansloze wedstrijd van vorige week tegen Dalto uit Driebergen, stond er deze week weer een wedstrijd op het programma waar punten te halen moesten zijn. TOP A2 stond met twee punten op de laatste plaats en weet, gezien het doelsaldo, blijkbaar niet zo makkelijk de korf te vinden. Vol goede moed werd er vertrokken naar Sassenheim om de punten op te halen. Daar aangekomen bleek het programma bij TOP flink uit te lopen. De wedstrijd begon uiteindelijk 25 minuten te laat, waarmee het reserve zitten van Bart en Judith bij ODO 1 alleen voor de 2e helft zou zijn. Na het eerste fluitsignaal was het de thuisploeg die als eerste de korf wist te vinden, maar toen ODO even later met een overtreding van scoren werd gehouden mocht Martijn de gelijkmaker scoren vanaf de stip. TOP A2 nam echter weer een kleine voorsprong door een vrije bal te verzilveren, maar Lotte schoot aan de andere kant de gelijkmaker er weer in. Dat waren vier doelpunten in vijf minuten. Zou het dan toch een doelpuntrijke wedstrijd worden? ODO A1 wist met twee doelpunten op rij een kleine voorsprong te nemen naar 2-4, maar het lukte niet om deze marge te vergroten. De rest van de eerste helft stond ODO op een kleine voorsprong tot TOP vijf minuten voor de rust weer op gelijke hoogte wist te komen. De ruststand werd uiteindelijk door Bart op het bord geschoten toen hij uit een korte kans de 7-7 maakte.
De wedstrijd lag dus nog helemaal open voor de 2e helft, waaraan ODO heel scherp begon. Met doelpunten van Thom, Lotte en Judith stond het ineens 7-10 en leek het allemaal toch nog goed te komen. De aanvallen wilde echter hierna niet erg lukken en kwam onze verdediging meer onder druk te staan. Met vier doelpunten op rij wist de thuisploeg het tij te keren en weer op voorsprong te komen bij 11-10. De gelijkmaker werd nu gescoord uit een slim uitgespeelde vrije bal die Judith direct op Cynthia doorspeelde, die achter de korf klaar stond. TOP antwoordde weer met twee doelpunten en ODO moest weer in de achtervolging. Judith zorgde voor de aansluiting, maar ook deze werd gepareerd door de thuisploeg. Met de 14-12 tussenstand werd aan de laatste vijf minuten begonnen en leek het voor ODO A1 over en uit. Lotte wist echter met twee mooie afstandschoten de stand weer gelijk te trekken en werd het dus toch nog een heel spannende slotfase. Met minder dan twee minuten op de klok zou degene die nog wist te scoren de winnaar zijn. Het was dus zaak om de aanvallen zorgvuldig op te zetten. Helaas ging een dame van Top, die tot nu toe onzichtbaar meespeelde, in een alles of niets aanval naar binnen en wist met deze actie een strafworp te fiksen. Deze wist de thuisploeg te benutten en nam de beslissende voorsprong. De laatste minuut liep al lang toen ODO nog aan een aanval mocht beginnen, maar voor een echte kans was er niet meer voldoende tijd. Een zure nederlaag in een wedstrijd waarin we toch het grootste gedeelte aan de goede kant van de score stonden. Vooral die laatste strafworp werd wel erg makkelijk gegeven, maar uiteindelijk hebben we het eerder in de wedstrijd zelf laten liggen. Reserves weer bedankt voor het meereizen naar Sassenheim. Nu even tijd om op adem te komen en van de korte pauze te genieten. Op 2 januari is er weer het jaarlijkse oliebollen toernooi en op 4 januari staat er een wedstrijd tegen Maassluis A1 op het programma. Voor de eerste competitiewedstrijd moeten we wachten tot 11 januari als ODO A1 de eerste returnwedstrijd speelt tegen Tweemaal Zes A1 in Maarstensdijk.
Ik wil alle trouwe lezers vanaf deze plaats fijne dagen toewensen en we zien elkaar weer in het nieuwe jaar, Arno.