Fortis 1 – ODO 1

Door Willem

Gisteren mochten we met de gehele goegemeente op naar Vlissingen om hier met de gehele selectie wedstrijden te spelen tegen Fortis 2 en Fortis 1. Na een goede tweede helft van ODO 2, waarin zij de twee punten met veel strijd en goed korfbal naar zich toe trokken, was het de beurt aan ons om Fortis 1 het vuur aan de schenen te leggen. Na een wat haperend begin, was het spelbeeld in twee vakken totaal verschillend. In het vak van Sanne, Thessa. Jesse en Willem werd een (te) statisch spel gespeeld om zodoende de lange heer van Jesse uit te schakelen. In het andere vak was er meer afwisseling, maar leek het alsof er te gehaast en zenuwachtig gespeeld werd. Nadat Fortis een 2-0 voorsprong had genomen, schoot Thijs meteen de 2-1 binnen. Echter kwam Fortis weer snel op een 3-1 voorsprong. Als echte puntspeler maakte Jesse twee knappe afstandschoten waardoor de stand weer gelijk werd getrokken. Na twee snelle doelpunten van Fortis, die niet nodig waren, nam Fortis een 5-3 voorsprong. Via een doelpunt onder de korf maakte Willem er 1 minuut voor rust  een meer dragelijke 5-4 van, echter was het Fortis dat via een strafworp er nog 6-4 van maakte.

Nadat Dirk in de rust harde, maar eerlijke woorden had gesproken, over de niet nagekomen afspraken en wat beter kon, begonnen we vol goede moed aan de tweede helft. Het was Fortis dat een voorsprong nam van 4 doelputen, maar ODO knokte zich even vaak weer terug naar gaatje van 2 doelpunten achter. Niet met goed korfbal, maar wel de gewenste strijd. Kees werd halverwege de tweede helft gewisseld voor Mark en ook Thessa en Sanne de Raadt mochten plaatsmaken voor Eline en Sanne van Altena. In de laatste 5 minuten stond er een 15-12 achterstand op de borden. Via een doelpunt van Thijs en een knap schot van Eline kwamen we in de laatste minuut nog terug tot 15-14. Met nog een halve minuut te gaan kregen wij in ons vak nog 1 aanval. Na een goede looplijn van beide dames (Sanne en Eline), kon Sanne ongehinderd een doorloop nemen om de gelijkmaker alsnog aan te tekenen. Afgezien van mijn heer die Sanne foutief hinderde, was er ook nog eens haar dame die op haar armen sloeg. Echter, de dienstdoende scheidsrechter, zag er tot ongeloof van ons geen overtreding in. Dat we vandaag verliezen, had niet zo zeer te maken met de kwaliteiten van Fortis, maar meer met het feit dat we nog te vaak de verkeerde keuzes maken. Dat de scheidsrechter dan in de laatste minuut een gelijkspel door onze neus boort is superzuur, maar wij hadden zelf beter moeten spelen om de scheidsrechter niet van invloed te laten zijn van de uitslag.

Na een douche en een drankje werd de terugreis in bus ingezet. Met chips, fris, wijn, biertjes en een handvol supporters die ons helemaal in Vlissingen zijn komen supporteren, werd het toch een gezellig terugreis. Even na middernacht en ruim 8 uur later dan dat we vertrokken, waren we weer terug in het Maaslandse.

Volgende week spelen we tegen Sparte en gaan dan wederom proberen de twee punten te pakken. Jullie steun is meer dan ontzettend welkom dus we hopen jullie volgende week weer in de Hofstede te mogen begroeten.