ODO E3 – TOP/Justlease.nl E8   7-0

Door Rob en Nikki van der Hak

Eindelijk weer een competitiewedstrijd, in de zaal. We hadden al een paar keer geoefend en dat ging eigenlijk best goed. Ook op woensdag met de E2 trainen jullie heel goed mee! De tegenstander was TOP E8 uit Sassenheim, dus daar gaan we ook nog een keer naar toe. Voor de wedstrijd hebben we nog een keer afgesproken, dat we ook in de zaal gewoon doorwisselen, zodat iedereen zoveel mogelijk elke wedstrijd speelt. En laat het ons en de wedstrijdsecretaris zo snel mogelijk weten als je een keer niet kan spelen, dan kunnen we daar rekening mee houden met doorwisselen! TOP E3 heeft 3 jongens en 3 meisjes, en die wisselden ook door. Je kon zien dat ook zij al goed de bal rond kunne spelen (net als jullie, trouwens!) Alleen, in de verdediging….gingen ze al heel snel met hun billen bij de paal staan, op grote afstand. Ze zijn bang om een doorloop om de oren te krijgen! En zodra jullie de bal dan kregen, dan stormden ze heel snel naar je toe. Het is dan de kunst, om heel snel te kunnen gooien en vangen. En dat lukte in de 1e helft nog niet heel goed, om daar kansen van te maken. Wel schoten we 1 keer raak, ruststand 1 – 0. In de rust hebben we het er over gehad, dat snel kunnen vangen en gooien (een heel moeilijk woord daarvoor is handelingssnelheid), en jullie gingen proberen dat te doen. Nou, jullie coaches waren heel trots op wat jullie daarna lieten zien, door goed en snel te spelen kregen jullie veel meer kansen en scoorden direct een aantal mooie doelpunten. Bij 7-0 stopte de teller en waren we allemaal heel blij. Goed gespeeld hoor, allemaal.