KZ Danaiden 5 – ODO 4   14-13 hoe oud ben jij?

Door Rob van der Hak

De titel is een kleine verwijzing naar het samenzijn van de thuisspelende ploeg na afloop van de wedstrijd, waarbij ik ogenschijnlijk onversc hillig deze pietpraat aanhoorde.. 1 van de heren vermocht het uit te roepen dat hij dacht dat hij ouder was dan zijn tegenstander. De onverschilligheid loslatend, vroeg ik de bewuste heer hoe oud hij dan wel was. 50, was het antwoord. Glimlachend kon ik hem wijsmaken dat hij toch wel een paar jaar jonger was dan zijn tegenstander.

Terug naar de wedstrijd, of naar de wedstrijd. spelen op 9 November in 3 Oktober hal, tegen De Danaiden 5, een gerenommeerde tegenstander bekend bij intimi n.a.v. een roemruchte wedstrijd met scheidsrechter tegen het huidige ODO 3 team. ODO #4 speelde enigszins gemankeerd door het ontbreken van Snipverkouden, verder compleet met op de bank J.v.G. te M. en B.d.V. te M. Een pittige en soms ook fysieke strijd ontbrandde al snel, waarbij de felheid en doeltreffendheid van de Leienaars zeer opviel. vooral de krachtige dames imponeerden met ver van afstandschoten. Na een weifelend begin liep De danaiden uit naar een 5-2 voorsprong en in eerste instantie wees niets er op dat ODO dit verder kon repareren. Edoch, was het door het uitblijven van verdere treffers van de leienaars of door het aanzetten en wel doeltreffend worden van #4….de wedstrijd kantelde en bij rust werd een 5-5 stand bereikt waarbij #4 zeker in het veldspel indruk maakte. De altijd hinderlijke onderbrekeing van de flow kwam #$ na rust duur te staan. Alhoewel het tegenspel nog onveranderd minimaal gelijk was, haalde Danaiden meer rendement en liep enkele doelpunten uit. Weer richtte #4 zich op, maar was de inhaalslag op het eind, met invallers, een doekje voor het bloeden en strandden we met een 14-13 nederlaag. Erkenning voor de kracht van de tegenstander, balen van het missen van de kleine kansen die wellicht uitzicht op een verrassing hadden kunnen geven. Toch enigszins gefrusteerd omdat je nog zo dicht bij komt.

#4, ik heb genoten van jullie strijdlust en kracht om te blijven gaan!