ODO A1 WEET WEER NIET TE WINNEN VAN KOAG A1.

Na de leuke wedstrijden in de Haagse korfbaldagen was het zaterdag weer tijd voor een potje tegen KOAG A1. Een ploeg die intussen een beetje gezien wordt als graadmeter om te zien waar we staan. Ook KOAG lijkt ODO A1 te gebruiken om te kijken hoe de verhoudingen zich ontwikkelen ten opzichte van de voorgaande wedstrijd. Wat dat betreft zit er bij ODO A1 duidelijk groei in, want bij elke confrontatie wordt het gaatje aan het eind van de wedstrijd steeds kleiner. ODO A1 heeft bij de start van de zaalcompetitie een kleine wijziging ondergaan. Lotte Dingjan is erbij gekomen ten koste van Lotte Vermeer en de rentree van Rick had consequenties voor Lennart, die het op het veld eigenlijk prima deed. Nadat alle spelers in sporthal “de Boog” waren gearriveerd, sommigen hadden het verslag van dinsdagavond niet gelezen, via wat omzwervingen door Krimpen a/d IJssel, was het tijd om eindelijk eens een teamfoto te maken. Deze gaan we zaterdag nog maar eens opnieuw nemen, want sommige heren staan verdekt opgesteld achter de dames. Zij willen waarschijnlijk niet herkend worden op straat. Volgende week dus zorgen dat je haar weer goed zit dan gaan we in de herkansing!!
Na het eerste fluitsignaal van de leidsman werd de wedstrijd in hoog tempo aangevangen. Het werd al snel duidelijk dat beide ploegen elkaar goed in evenwicht hielden. Er werd verdedigend veel druk gegeven, waardoor beide ploegen regelmatig balverlies leden. Het was na een paar minuten ODO A1 die de score opende uit een afstandschot van Rick. Aan de ander kant lukte het KOAG A1 uiteindelijk ook om een vrije bal te fiksen, waar de gelijkmaker uit gescoord werd. ODO nam wederom de leiding, maar ook deze werd vanaf 2,5 m gelijk getrokken. Toen ODO voor de derde maal op voorsprong kwam waren we al ruim 20 minuten onderweg in de eerste helft. Toen wilde het even niet lekker lopen bij ODO en wist KOAG uit wederom een vrije bal en een schot de ruststand 4-3 op het bord te zetten.
Na de rust veranderde er niet veel aan het wedstrijdbeeld. Met veel inzet gingen de ploegen voor het tweede deel van start. Helaas was het voor één van de KOAG heren sneller afgelopen dan hij gewild had. Hij kwam ongelukkig ten val en blesseerde daarbij zijn pols. Hij kon ook niet meer verder spelen en er zaten ook geen reserve spelers op de bank. Zijn plaats werd uiteindelijk ingenomen door een speler van KOAG 2, zodat de wedstrijd wel gewoon verder kon. In het vervolg nam KOAG het initiatief en wist uit te lopen naar 8-4 halverwege de tweede helft. Vanaf dit moment was de bediener van het scorebord het spoor bijster en geloven we de scheidsrechter wat de eindstand betreft. ODO was duidelijk nog zoekende naar elkaar met de nieuwe opstelling. De aanvallen werden af en toe wat rommelig en er werd op de verkeerde momenten geschoten. Ook bij KOAG liep het niet zoals ze zouden willen. Door de druk die er door ODO gegeven werd kwamen ook bij hen veel ballen niet aan of verdwenen over de lijn. Toch lukte het ODO niet om het gaatje te dichten en bleef het verschil tot het eind van de wedstrijd op drie punten steken. Met de uiteindelijke eindstand van 11-8 werd de wedstrijd afgefloten en zijn we weer een stapje dichterbij gekomen bij KOAG A1. Wat dit in de competitie gaat brengen zullen we volgende week zien als Tweemaal Zes A1 uit Maartensdijk op de thee komt in Maasland. Zij staan op het veld op een 5e plaats hun de overgangsklasse poule. ODO A1 gaat volgende beginnen aan een nieuw hoofdstuk in de ODO geschiedenis door uit te komen in de zaal overgangsklasse. Deze week dus even goed aan elkaar wennen tijdens de vaktrainingen, zodat we volgende week kunnen knallen en de eerste punten in de wacht kunnen slepen. Voor het publiek is het even wennen dat jullie al om 13:00 uur moeten spelen, maar ik verwacht toch een goed gevulde tribune.