ODO A1 BLIJFT STEKEN BIJ GELIJK SPEL TEGEN VEO A1.

Vanavond de tweede wedstrijd in de Haagse korfbaldagen voor ODO A1. Tegenstander was VEO A1 wat ook in de overgangsklasse speelt. Een mooie gelegenheid dus om te kijken waar ODO A1 staat. Na het voorstellen van de spelers door spreekstalmeester Jaap van Waardenburg, werd de wedstrijd ingefloten door scheidsrechter M. van Leeuwen ( geen familie). In tegenstelling tot zaterdag duurde het vanavond even voor de score geopend werd. Het was uiteindelijk ODO dat na enkele minuten opende met een doelpunt van Bart. Niet veel later wist ook VEO de 0 van het scorebord te schieten. Tot 3-3 zouden beide ploegen om en om scoren, maar toen nam ODO het initiatief door uit te lopen naar 5-3. Helaas wist VEO vlak voor rust de aansluiting weer te krijgen en werden de kleedkamers opgezocht bij 5-4.
Het kon in de tweede helft dus nog alle kanten op. Bij ODO werden Bart, Lotte D en Cynthia aan de kant gehouden voor Judith, Diane en Rick. Beide ploegen waren in de rust vooral verdedigend op scherp gezet, waardoor het publiek liefst acht minuten moest wachten op het eerste doelpunt. Helaas voor het ODO publiek werd het wel de gelijkmaker van VEO en waren we weer terug bij af. Met weer twee goede aanvallen wist ODO weer een voorsprong te nemen en stond het halverwege de tweede helft voor met 10-6. Toen brak er een mindere periode aan van onze talenten, waar VEO dankbaar gebruik van maakte. Zij wisten terug te komen tot 10-9, waarmee de wedstrijd weer helemaal open lag met nog maar vijf minuten op de klok. ODO leek toch nog de wedstrijd naar zich toe te trekken toen de 11-9 gescoord werd. De wedstrijd bleek echter nog niet gespeeld. VEO wist niet veel later weer de aansluitingstreffer te scoren en ODO speelde de laatste minuut niet slim uit. In plaats van in alle rust een goede aanval op te zetten met een goede rebound, werd er veel te snel geschoten op het verkeerde moment. Hierdoor kreeg VEO een extra aanval, waar ze zelf misschien ook niet meer op gerekend hadden. In deze laatste aanval werd helaas de gelijkmaker gescoord, waardoor de leidsman uiteindelijk bij 11-11 affloot.
Het was wederom een leuke wedstrijd om naar te kijken, maar een beetje jammer dat we, na de hele wedstrijd voor gestaan te hebben, het niet af konden maken. Één ding is in ieder geval duidelijk. ODO A1 heeft zich prima staande gehouden in deze wedstrijd en kan een leuk zaalseizoen tegemoet zien. Wat de Haagse korfbaldagen betreft, is het misschien nog niet over voor ODO A1. Als VEO A1 morgenavond met meer dan 10 doelpunten verliest van KVS A1, mag ODO A1 donderdagavond in de halve finale nog een wedstrijd spelen tegen de winnaar van de andere junioren poule. Dat wordt dus nog even afwachten, maar mocht het zover komen dan wordt het nog een druk programma voor onze junioren. Zaterdag staat er ook een oefenwedstrijd op het programma tegen KOAG A1, wat we wel kennen van vorig seizoen. Stiekem toch nog even de site van de Haagse korfbaldagen in de gaten houden morgenavond en anders zien we de trouwe supporters graag zaterdag bij KOAG A1.
De wedstrijd wordt gespeeld in sporthal De Boog aan de Krimpenerbosweg 2a, 2923 LA Krimpen aan de IJssel.