DES (D) 1 – ODO 1   15-12

Door Sanne

Na de spannende laatste wedstrijd op het veld, zijn we deze week weer lekker de zaal in gegaan. Al vroegen we ons dinsdag wel even af of we in een ijshal of in een sporthal aan het trainen waren. Na een half uurtje core stabilit met André was de zaal zo vochtig geworden, dat tijdens de verdere training de ene na de andere glijpartij ontstond. Deze training was dus helaas van korte duur. Donderdag was het weer fijn thuiskomen in de Hofstede en konden we echt wennen aan het spelletje in de zaal. Zaterdag hadden we onze eerste oefenwedstrijd, tijdens de Haagse korfbaldagen. In de Houtrusthallen speelden we tegen een voor ons bekende tegenstander, DES. Waar DES direct scherp begon door binnen 3 minuten een 3-0 op het scorebord te zetten, was het bij ons nog zoeken naar de juiste kansen. Met twee afstandschoten maakten we er 3-2 van, maar steeds als wij het verschil op 1 brachten, bracht DES het verschil direct weer terug naar 2. Met nog minder dan een minuut te spelen, stond het 7-5 in het voordeel van DES. Door onnodige overtredingen kregen we nog 2 vrije ballen tegen, waar DES dankbaar van profiteerde. Dit bracht de ruststand op 5-9. Het was wel duidelijk dat we de tweede helft vele maler scherper moesten zijn, als we nog kans wilde maken op die overwinning. Verdedigend meer druk geven en aanvallend de juiste mensen uitspelen. Na de rust kwamen Thessa en Sanne v. A. in de ploeg voor Iris en Eline. We kregen verdedigend iets meer grip op onze tegenstanders en ook aanvallend kwamen we beter in ons spel. Toch bleef het verschil vaak 4 doelpunten. Ook Kees kreeg nog wat speelminuten en kwam in het veld voor Michiel. Vijf minuten voor tijd wisten we tot 2 doelpunten te naderen en hebben we nog enkele 100% kansen gekregen, maar helaas ontbrak bij ons de scherpte en werd er niet meer gescoord. Waar we normaal gesproken scherp starten in de eerste helft, kwamen we nu te laat op gang en konden we het gat in de tweede helft niet meer dichten. Reserves bedankt voor het meegaan/invallen! Dinsdag krijgen we een herkansing en spelen we om 20.45 uur tegen Refleks in de Marimbahal in Rijswijk. Publiek bedankt voor jullie support en we hopen dat jullie er dinsdag weer bij zijn. Mocht je er écht niet bij kunnen zijn en wil je toch weten hoe dit afgelopen is? Lees dan het verslag van Michiel in de volgende Praatpaal.