ODO A1 VERLIEST IN EEN PRIMA WEDSTRIJD VAN KVS A1.

Na slechts twee trainingen in de zaal wachtte al weer de eerste zaalwedstrijd voor onze junioren. De tegenstander was er ook direct een van formaat. In hoofd/overgangsklasse poule voor junioren stond ODO A1 in de Haagse korfbaldagen vanavond tegenover hoofdklasser KVS A1. Als debuterend overgangsklasser zou ODO A1 haar huid duur verkopen. Het doel was een leuke wedstrijd te spelen en te genieten van de ambiance. Natuurlijk moest er ook lering getrokken worden uit de dingen die nog niet helemaal goed gaan en keken de coaches naar nieuwe spelercombinaties in de vakken. Na het eerste fluitsignaal ging de wedstrijd in hoog tempo van start. ODO wist zich in de eerste helft nog redelijk staande te houden. Hoewel de doelpunten aan ODO zijde niet makkelijk wilde vallen, werd na een minuut of tien met de eerste ODO treffer de 4-1 tussenstand bereikt. De verdediging deed goede zaken, waardoor ODO A1 langzaam dichterbij kroop tot 5-3. Kleiner zou het verschil echter niet worden, want de doelpunten machine van KVS kwam weer op stoom. Door makkelijk gegeven vrije ballen wist KVS de marge weer te vergroten. Toch wist ODO de schade nog beperkt te houden, want volgens mij werd bij 7-4 de kleedkamers opgezocht.
In de tweede helft zou KVS de voorsprong langzaam uitbouwen, maar ook ODO pakte zo hun doelpuntjes mee. Met Loraine op de plaats van Diane en Martijn op de plaats van Thom was het voor ODO weer even zoeken in de beginfase. In de tussentijd liep de achterstand op naar 16-6, maar ODO bleef lekker korfballen en de aanvallen opzetten. Voor het ODO publiek bleef het daardoor een leuke pot om naar te kijken en kregen we nog een paar mooie doelpuntjes te zien. De wedstrijd werd uiteindelijk afgefloten bij 20-10, wat vooral het verschil weergeeft in het goed afronden van de kansen. Waar ODO meerdere kansen nodig heeft om een doelpunt te scoren, wist KVS vaak elke halve kans te benutten. Een puntje van aandacht dus jongelui. Voor het publiek was het weer genieten en jullie kunnen je op gaan maken voor de volgende wedstrijd in dit toernooi. Maandagavond staan de ODO talenten tegenover VEO A1, wat ook in de overgangsklasse speelt. Wie weet kunnen jullie met deze tegenstander beter uit de voeten. We gaan het zien maandag in sporthal Zuidhaghe aan de Beresteinlaan 625 in Den Haag, waar de wedstrijd om 19:15 uur zal worden ingefloten.