ODO D1 – Avanti (P) D3

Door Sanne

ODO D1 KAMPIOENEN!!
Na de twee verloren wedstrijden van de afgelopen weken, hadden we zaterdag toch nog een klein kansje op het kampioenschap. De nummer 1 (Avanti) kwam bij ons op bezoek, met twee punten meer dan wij. Bij winst zouden we dus allebei kampioen zijn. Dat beloofde een spannende wedstrijd te worden. Jullie begonnen geconcentreerd aan de wedstrijd. In de verdediging namen jullie een stuk minder risico dan de vorige wedstrijden, waardoor Avanti de bal wel lang in de aanval had, maar ze een stuk minder gevaarlijk waren. Onze aanvallen zagen er ook goed uit. Er werd goed rondgespeeld en nadat we de afvang neer hadden gezet sneden jullie goed voor elkaar in. Ondanks alle kansen was het toch Avanti die het eerste doelpunt maakte. Gelukkig bleven jullie geduldig aanvallen en hadden wij ook de ene na de andere kans. Het was Marieke die ons net voor rust weer op gelijke hoogte bracht door de 1-1 te scoren. Na de rust sloop de onrust er helaas een beetje in bij ons. Verdedigend onderschepte we wel veel ballen, maar door slechte passes kwam de bal vaak niet in onze aanval. Gelukkig had Avanti hier ook last van en zo bleef het lange tijd heel erg spannend. Pas in de laatste fase van de wedstrijd wisten jullie de bal weer langer in de aanval te houden en kregen jullie de ene na de andere kans. Lisa scoorde de 2-1 met een schot en Marieke maakte de 3-1 en 4-1 door een strafworp en een schotje te scoren. Hiermee was de wedstrijd beslist en zijn jullie terecht kampioen geworden! Een hele knappe teamprestatie waarin iedereen hard gewerkt heeft. Als jullie dit goede spel doorzetten, dan beloofd het ook een mooi zaalseizoen te worden. Deze week zullen we nog 1x (dinsdag) op het veld trainen en volgende week gaan we weer lekker de zaal in.