ODO A1 NIET SCHERP GENOEG TEGEN WEIDEVOLGELS.

Na de walkover van vorige week bij DKC A1, stond er deze week een héél andere tegenstander te wachten. Weidevogels A1 kwam op visite met de bedoeling om ODO twee punten te ontfutselen. In de voorgaande wedstrijden van ODO 7 en 3 was al laten zien hoe de punten in Maasland gehouden moeten worden. Thom had trouwens nog een groot aandeel gehad in de overwinning van ODO 3. Het werd helaas al wel snel duidelijk dat de ca.50 minuten in ODO 3 hem in zijn eigen wedstrijd zouden opbreken. Van Weidevogels is bekent dat zij het vaak van de afstandschoten moet hebben. Het windstille weer was dus niet in ons voordeel. Dit bleek ook snel in de beginfase van de wedstrijd, waarin ODO al snel tegen een 0-3 achterstand aankeek. Alle drie van grote afstand raak geschoten, dus moest er meer druk gegeven worden op deze schoten. Dit werd goed opgepakt, zodat ODO A1 halverwege de eerste helft weer gelijk kwam en het initiatief overovrnam. De ploegen zouden tot de rust om en om scoren en zochten bij een 7-6 tussenstand de kleedkamers op.
De tweede helft startte Weidevogels goed door snel de gelijkmaker te maken. Het zou nog een poosje gelijk op gaan, maar helaas was Thom intussen opgebrand. Hij werd vervangen door Wouter G, die na het behaalde kampioenschap met de B1 vandaag helemaal fit was voor zijn invalbeurt. Lange tijd bleven de doelpunten om en om vallen, maar met wederom twee afstandschoten werd weer een gaatje van twee geslagen. Deze achterstand kreeg ODO A1 niet meer weggepoetst. Er werd nog wel een eindsprint ingezet, maar deze bleek te laat en de vele misverstandjes deden er ook geen goed aan. Bij de 9-11 eindstand floot scheidsrechter Streefkerk voor de laatste keer. Voor onze talenten betekend dit dat ze afzakken naar de 2e plaats in de poule. Er rest nog één wedstrijd voor we weer de zaal in gaan. Dit wordt vast ook geen gemakkelijke wedstrijd. Deze wedstrijd tegen GkV A1 in Den Haag werd eerder afgelast door de slechte conditie van het grasveld door hevige regenval. Hopelijk ligt de grasmat er volgende week wel goed bij, zodat onze talenten er goed op uit de voeten kunnen.