Merwede 2 – ODO 2

Door Joyce

Ha ODO 2,

Na een incomplete voorbereiding van afgelopen week moesten we er zaterdag wel met z'n allen staan om Merwede te kunnen verslaan. De trainingen stonden in het kader van veel dubbelen en veel in beweging blijven. Daarnaast vertelde Paul in het praatje voor de wedstrijd dat we het ruim moesten houden in de aanvallen en dat we in de verdediging druk moesten geven op het schot zodat ze niet op twee benen konden aanleggen. Verder was duidelijk dat er meer doelpunten gescoord moesten worden dan vorige week. Bij aanvang van de wedstrijd werd meteen duidelijk dat Merwede gebrand was om te winnen. Ze zetten gelijk veel druk. Toch opende Judith die in de basis begon, de score. Waar aan onze kant daarna kansen werden gemist, ging het bij Merwede lopen en wisten zij wel te scoren en de voorsprong te pakken en uit te breiden. Onze aanvallen waren de gehele wedstrijd wat moeizaam en we kwamen moeilijk in ons spel. We moesten met de juiste mensen de posities invullen en goed blijven dubbelen door de zakkende heren. Na wat woorden van Paul in de rust kon de tweede helft beginnen. Na de rust is het beeld van de wedstrijd weinig veranderd. Het scoren bleef moeizaam. Jesse, Kees en Bianca kwamen nog in het veld maar het mocht niet meer baten. Na het laatste fluitsignaal stond er een score van 14-6 in het voordeel van Merwede op het scorebord. We hebben dan wel meer gescoord dan vorige week maar het mag duidelijk zijn dat 6 doelpunten scoren in 70 minuten echt te weinig is.

We gaan er deze week alles aan doen om tegen Dijkvogels volgende week de punten in Maasland te houden en de laatste veldwedstrijd winnend af te sluiten.