ODO 1 – ONDO (G) 1   18-14

Door Marije

Zaterdag kwam ONDO uit ’s-Gravenzande op bezoek voor een potje korfbal. ONDO staat nu onder leiding van Arthyn die wij allemaal kennen van vorig jaar. ODO 2 had na een spannende wedstrijd gewonnen van het 2de van ONDO. Nu aan ons de taak om datzelfde te doen. Na wat wijze woorden van Dirk stapten wij vol goede moed het veld in. Het eerste aanvalsvak onder leiding van aanvoerder Willem, wist de score meteen te openen door een mooi afstandsschot. De toon was gezet. Wij zouden er alles aan doen om de punten in Maasland te houden. De verdediging hield het goed dicht en de tweede aanval was meteen weer raak. Dit keer door Mark. Na 15 minuten stond er een score van 6-0 op het scorebord. Vanaf dit moment hadden wij het iets moeilijker met het afronden van de kansen. ONDO wist de korf voor de eerste keer te vinden en begon met een inhaalrace, met als resultaat een 10-5 ruststand. Aan ons de taak om de tweede helft niet te verslappen en genoeg tempo te blijven maken en de score weer uit te bouwen. ONDO kwam nog even dichterbij door een gat te slaan van twee doelpunten verschil. Gelukkig wisten wij de korf hierna weer een paar keer te vinden. Even leek het er op dat we de wedstrijd zouden eindigen met een eindstand van 16-12. De stand die wij niet zijn vergeten van vorig jaar, maar nooit hebben behaald! De laatste minuten vielen er nog een aantal doelpunten aan beide kanten. Zo hebben wij uiteindelijk gewonnen met 18-14. Publiek bedankt voor de aanwezigheid en hopelijk zien we jullie volgende week bij DES uit in Delft. Om 15:30 uur zal de scheidsrechter de wedstrijd daar influiten. Mocht u er niet bij kunnen zijn, dan kunt u het verslag volgende week in de Praatpaal lezen wat geschreven zal worden door Mark.