ODO sluit seizoen af met Tentenkamp voor jeugd

Door Jaap

Zoals ieder jaar gaat bij ODO het seizoen nog even door als de laatste competitiewedstrijd er eind mei op zit. Twee weken geleden was de Schoolkorfbal-middag, de vrijwilligers werden in het zonnetje gezet tijdens de vrijwilligersactiviteit, maar traditioneel is het Tentenkamp op eigen veld het toetje van het seizoen. De jongste Kangoeroes tot en met de D-pupillen kampeerden samen met hun vriendjes en vriendinnetjes een nachtje op het ODO-veld en diverse activiteiten stonden op het programma.

 

DSC_1648

Helaas viel er op vrijdagavond best veel regen, maar het grootste gedeelte van het programma kon doorgaan. Er werd gestart met een vossenjacht in het dorp waarbij zoveel mogelijk verkleedde leiding opgespoord moest worden. Hierna werden er marshmallows gegeten bij het kampvuur, gevolgd door een heuse dropping voor de oudste deelnemers en een film voor de jongsten. Omdat het in allerlei tenten te gezellig was om te gaan slapen maakten sommige kinderen wel een heel kort nachtje. ’s Ochtends stond er een ontbijt klaar en werd er een sport en spel circuit gedaan op het eigen korfbalveld. Kunst hierbij was om gedurende alle spelletjes het pak dubbelvla dat ieder team bij zich droeg ongeschud bij de finish te brengen. Enkele teams slaagden er wonderwel in om rond het middaguur een nog steeds perfect gescheiden pak vla te tonen aan de jury.
Kort daarna kwamen de ouders al weer om de kinderen te helpen met het afbreken van de tentjes.

 

De Activiteiten Commissie kijkt terug op een geslaagde editie van dit jaarlijkse fenomeen. Mocht uw kind enthousiast zijn geworden door Schoolkorfbal of door dit Tentenkamp, neem dan contact op met Laura Zegwaard 06-11075154 of schoolkorfbal . Zij kan u alles vertellen over lid worden van ODO of de mogelijkheid eerst vrijblijvend een paar keer mee te trainen in het nieuwe schooljaar.