ONDO (G) 1 – ODO 1   9-8

Door ODO NIET OPGEWASSEN TEGEN FISIEK ONDO.

Na de overwinning op Olympia wilde ODO zich dit weekend definitief veilig spelen en mogelijk nog voor een derde plek in de competitie te gaan. Dit zou dan wel betekenen dat we ONDO, de nieuwe club van Arthyn, op eigen veld moesten verslaan. Dit zou geen gemakkelijke opgave worden, want ook de thuiswedstrijd was er één met harde duels en weinig doelpunten. Het werd toen uiteindelijk 10-10, wat weer zekerheid gaf dat het ook deze keer niet makkelijk zou worden. Voor ONDO was er deze keer erg veel aangelegen om de punten in ’s Gravenzande te houden, omdat zij anders wel erg dicht bij de degradatie plaatsen zouden komen. Bij aanvang van de wedstrijd bleek dat zelfs korfbal icoon Barry Schep de plaats van de coach had ingenomen, om met zijn kennis ONDO twee punten te bezorgen. Na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Stolk bleek ODO toch niet helemaal scherp in de verdediging, want binnen een 30 tal seconden lag de eerste ONDO treffer al door de korf. ONDO bleek in de begin fase wel erg veel geluk te hebben met de afstandschoten. Het is volgens mij niet heel makkelijk om met een flinke wind over het veld van tien meter gericht te schieten. ODO had wat dat betreft veel minder geluk. Bij ons vielen de schoten juist net op de rand, waardoor ze ook erg lastig af te vangen waren. Hierdoor stond, tegen de veld verhouding in, na 12 minuten al een 5-0 achterstand op het scorebord. Hierna hield ODO het de rest van de eerste helft dicht en ging in de achtervolging. Deze werd ingezet met een doelpunt van Sven, die weer op de plaats van de nog geblesseerde Anton speelde. Niet veel later maakte ook Mark een doelpunt van afstand en leek het te gaan lopen. Met de 5-3 van Thijs vanaf de stip en de 5-4 van Sanne A. in de 25e min. dacht elke ODO supporter dat het nog voor de rust allemaal goed zou komen. ONDO ging echter alle zeilen, lees met veel duw en trekwerk, bijzetten om ODO van het scoren af te houden. Duels werden harder en harder en ook het uitverdedigen van ONDO ging met veel lichamelijk contact gepaard. ODO liet zich hierdoor uit het eigen spel te halen, waardoor er de eerste helft niet meer gescoord zou worden.
In de rust werden de spelers weer op scherp gezet en was het doel er op en er over, zodat we met de volle buit naar Maasland zouden terugkeren. ONDO maakte echter kort na rust het verschil weer drie en ODO kon weer opnieuw aan een inhaal slag beginnen. Marije wist met een onderhands balletje van dichtbij ODO weer een stapje dichterbij te brengen. Helaas kreeg ONDO toen weer erg makkelijk een vrije bal toegekend, wat voor hen ook zeker niet garant staat voor een doelpunt, maar in de chaos die daarna onder de korf ontstond wist ONDO toch de 8-5 er in te gooien. Iris en Mark wisten dit gat in een paar minuten weer te dichten bij 8-7 en leek het weer een wedstrijd te gaan worden. De scheidrechter had het intussen niet meer in de hand en riep de aanvoerders ter verantwoording bij zich. Veel resultaat had het niet, want de duels werden harder en harder. Er kon geen bal meer normaal naar het aanvalvak gebracht worden. Hierdoor was het nog een lange zit voor het ODO publiek en worstelden de teams zich naar een 9-8 eindstand, met de laatste treffer van Willem in de 20e minuut. Een wedstrijd om snel te vergeten en maar gaan werken naar de laatste wedstrijd van volgende week thuis tegen de rode lantaarndrager Weidevogels. Gelukkig voor ODO kan er ontspannen naar deze wedstrijd worden toegeleefd, want met het verlies van zowel Achilles en Weidevogels gistermiddag, is de laatste wedstrijd alleen nog om de eer. ODO gaat natuurlijk voor de overwinning om op die manier de slotdag een feestelijk tintje te geven.