ODO NEEMT REVANCHE MET RUIME ZEGE OP ORANJE NASSAU.

Met de nederlaag die ODO vorige week onnodig leed in Noordwijk nog vers in het geheugen, moest vandaag aangetreden worden tegen mede koploper Oranje Nassau uit Vlaardingen. In de uitwedstrijd had ODO het in de eerste helft laten liggen in Vlaardingen, maar we zouden het vandaag héél anders gaan doen. Er werd direct na het eerste fluitsignaal van scheidrechter van Gorkum gestreden voor elke meter. De tegenstander werd strak verdedigd en er werd zorgvuldig gezocht naar een gaatje in de Nassau verdediging. Dit werd uiteindelijk gevonden door Sanne A die met een wegtrekballetje achter de korf de score opende. Aan de ander kant werd toen even te strak verdedigd en mocht de tegenstander een strafworp nemen van de scheidsrechter. Nog in dezelfde minuut zou Mark ons weer op voorsprong zetten met een afgemaakte doorloop. ODO was nu messcherp in de verdediging en wist alle aanvallen van de Vlaardingers af te slaan. De tegenstander had intussen de handen vol aan de ODO aanvallen, alleen wilde het in de afronding niet erg lukken. Thijs wist een aantal aanvallen later ook te scoren en deed dit uit een vrije bal. Het eerste aanvalvak werd nu heel kort gehouden, waardoor het publiek even moest wachten op de volgende treffer. Deze werd uiteindelijk gemaakt door Willem vanaf de strafworpstip, nadat hij met een overtreding van het scoren was afgehouden. De ODO verdediging stond als een huis en wist steeds de Vlaardingse aanvallen goed te verstoren. De ODO aanval werkte intussen hard aan het uit bouwen van de voorsprong, wat uiteindelijk door Willem met een afstandschot lukte. Mark tekende nog in dezelfde minuut voor de 6-1, waarna het weer tien minuten bikkelen werd voordat Thijs de ruststand 7-1 vanaf de stip mocht scoren.
In de rust werd afgesproken om na de rust Oranje Nassau de nekslag toe te brengen. Oranje Nassau was echter niet van plan zich niet nog erger te laten vernederen en wist het eerste doelpunt na rust te scoren. Zeven minuten later werd er weer een Vlaardingse treffer gescoord. Voordat Oranje Nassau zich verder kon herstellen was Thijs daar weer met een doelpunt om onze marge weer naar vijf te brengen. Nassau geloofde er nog steeds in en wist met veel inzet weer een doelpunt te scoren. Helaas voor hen was nu Willem weer scherp en maakte het verschil weer goed. De felle aanvallen van Nassau werden nu weer beloont met een makkelijk verkregen strafworp, die ook verzilverd werd. ODO was echter niet van plan om Nassau dichterbij te laten komen en bleef volle bak aanvallen. Toen Thijs even later de zoveelste goede rebound pakte en merkte dat zijn heer achter hem stond, besloot hij zelf een kansje te wagen met één hand onder de korf. Een schitterend doelpunt, waarmee het verschil weer op vijf kwam. Even later tekende Thijs ook voor de 11-5 met een wegtrek balletje achter de korf. Dit bleek de ideale plek om de schoten te pakken, want even later wist ook Iris van achter de korf een doelpuntje mee te pikken. Met de nodige verse spelers in het veld wilde Oranje Nassau nog proberen om een eindsprintje in te zetten. ODO speelde de wedstrijd echter goed uit en wist de twee Vlaardingse doelpunten ook nog te pareren. Sanne R tekende voor de 13 – 7 en Eline, die ook nog vijf minuutjes mocht spelen op de plaats van Iris, zetten de eindstand 14-8 op het scorebord.
Met deze ruime overwinning zijn we weer wat verder boven de rode lijn gekomen. De beide staartploegen zijn, na de overwinning van Weidevogels op Achilles, op gelijke hoogte gekomen. ODO staat daar drie punten los van, maar is vast van plan om de lijn naar boven door te trekken. Volgende week speelt het vlaggen schip weer thuis en staat de derby tegen Valto op het programma. Zij zitten niet lekker in hun vel na het zaalseizoen en hebben ook vandaag weer verloren van runner up Fluks. ODO zal er ook volgende week weer alles aan gaan doen om de punten in Maasland te houden. Hopelijk gebeurd dit ook weer onder een lente zonnetje en bent u er ook weer allemaal om ons aan te moedigen.