ODO JAAGT KAMPIOEN TELSTAR 60 MINUTEN LANG OP.

Voor de laatste wedstrijd in de zaalcompetitie mocht het vlaggenschip weer een paar uur uittrekken. Tegenstander was Telstar in Hoevelaken, wat nog één punt nodig had om kampioen te worden. Aan ODO, dat vrij kon spelen, de taak om er een mooie wedstrijd van te maken. De route naar Hoevelaken liep via Delft waar het vlaggenschip de ODO talenten van de A1 naar het kampioenschap probeerde te schreeuwen. Helaas haalde niet alle spelers hun normale niveau, waardoor de punten in Delft bleven en ging het kampioenschap naar KVS A2. Daarna werd de reis naar Hoevelaken aangevangen. Met nog een tussenstop voor een snelle hap, kwamen we ruim op tijd aan bij sporthal “de Slag”. De hal was omgetoverd in een rood-witte accommodatie en langzaam stroomde de hal vol met publiek voor de belangrijke wedstrijd van Telstar 1. Na het voorstellen van de spelers zette de thuisploeg na het fluitsignaal van scheidsrechter Troost de eerste aanval in. ODO wist deze goed te pareren en ging op jacht naar het eerste doelpunt. Deze viel al binnen de eerste minuut uit een schot van Anton. Telstar was gewaarschuwd en wist dat er vanavond geen cadeautjes weggegeven zouden worden. Het duurde drie minuten voordat het thuispubliek op de banken kon, maar Thijs mocht ODO nog in dezelfde minuut weer op voorsprong zetten via een strafworp. Deze kleine voorsprong werd weer door de thuisploeg weggepoetst en met de tweede vrije bal, wat bij Telstar een 100% kans bleek, kwam de thuisploeg voor het eerst op voorsprong. Na twaalf minuten leek de thuisploeg de wedstrijd naar zich toe te trekken bij 7-4, maar door drie doelpunten van Willem, Anton en Mark was het weer gelijk halverwege de 1e helft. Telstar sloeg weer een klein gaatje, maar Iris zorgde weer voor aansluiting. Het verschil werd weer twee, maar met twee snelle doelpunten van Thijs, vandaag in uitstekende vorm, stond het na 20 minuten weer gelijk. Enkele minuten later nam ODO zelfs weer brutaal de leiding over in de bomvolle ‘Telstar dome’ door doelpunten van Iris en Mark. De thuisploeg pareerde dit echter weer en wist voor de rust orde op zaken te stellen door de ruststand op 15-13 te zetten.
Het was duidelijk dat het nog niet gespeeld was en dat ODO zeker kans had om het zaalseizoen voor Telstar nog een weekje te verlengen. De eerste treffer van de 2e helft liet even op zich wachten, maar was uiteindelijk voor de thuisploeg. ODO bleef echter mee scoren tot 17-15. Toen stokte het even bij ODO en in deze 3 minuten wist Telstar een gaatje te slaan naar 20-15. Deze voorsprong was echter halverwege de tweede helft weer geslonken tot 21-19 door doelpunten van Bianca,Willem, Mark en weer Thijs. De thuisploeg was weer wakker geschud en ging weer hard aan het werk om de voorsprong weer uit te bouwen. Het sierde de thuisploeg wel dat zij er niet voor kozen om het spel te gaan vertragen om op die manier de voorsprong veilig te stellen. Ook zij bleven jagen op doelpunten om de overwinning op die manier in huis te houden. ODO bleef echter mee scoren, waardoor het tot 26-24 gelijk op ging en het thuispubliek niet wist hoe hard zij hun helden moesten aanmoedigen. Na de 24e ODO treffer van Sanne A in de 29e minuut bleek echter de pijp leeg en zette de thuisploeg de eindstand 27-24 op het bord. Hiermee is Telstar de terechte kampioen geworden in onze poule. ODO kon ook terug kijken op een goede pot korfbal, waarin iedereen boven zichzelf uit steeg en kreeg na de wedstrijd de nodige complimenten van het thuis publiek en spelers. Ook het driekoppige Odo publiek, Bianca’s zus met kinderen, had genoten van de wedstrijd. Na het feliciteren van de kampioenen en wat gedronken te hebben werd de thuisreis weer aangevangen. Zo’n wedstrijd maakt alleen wel hongerig, dus werd er onderweg weer een pitstop ingelast om dit te stillen. Uiteindelijk kwamen we weer rond de klok van half twaalf in Maasland aan. De zaalcompetitie zit er weer op. Komende week starten de buitentrainingen weer met de nodige lagen kleding tegen de kou. Voor ODO 2 staat er nog een beslissingswedstrijd op het programma. Waar en wanneer weten we nog niet, maar hou de site in de gaten om te zien waar u moet zijn om ze aan te moedigen.