Excelsior (D) 5 – ODO 4   8 – 7 Schoolvoorbeeld van een gestolen wedstrijd

Door Robvan der Hak

Match fixing….de grote kranten en de Metro staan er vol van. In de voetballerij is het gemeengoed, in de korfballerij is het alleen gemeen. Weer een pijler in de maatschappij omgedonderd. 

Het begon allemaal nog zo alleraardigst. #4 is duidelijk weer in de lift nu de D.P. te M.-se leden weer steeds fitter deel uit maken van de selectie. Zo is het al weken geen enkele discussie meer welk team #woensdag het meest compleet (in aantallen dan, he) traint….het nieuwe concept werpt duidelijk z'n vruchten af. Liefst 9 discipelen vechten elke week weer om een basisplaats(en zo zouden er meer teams moeten zijn), waarbij de vrouwen lichtelijk in het voordeel zijn omdat ze met z'n 4-en zijn.

Zelfs na maanden en maanden wordt de "het gaat nergens om discussie" nu zelfs uitgebreid met bespiegelingen wie dan wel op de R-bank plaats zou moeten nemen. Zakelijke en prive agenda's worden tevoorschijn getoverd om maar aan tonen dat de R-beurt zeker niet nu opportuun of actueel is en zelfs nieuwe speldeprikken op TripAdvisor wordne erbij gehaald ten bezwijze van. De onvermijdelijke PPPP's (Pien's Passionele Pitloze Peulvruchten) worden nu eens bij de bron gehaald wat toevallig Marrakech is…nu eens geen netje van 1,5-2kg, maar gewoon een hele kist met 15kg van die mandarijnen. Want ook die 4P's kosten duur, zou mijn moeder zeggen. Schaamteloos wordt er bekant € 5,- voor gevraagd bij Appie en co. Mooi man, zo'n kissie. Zij het dat de praktische kant wat lastiger wordt (de kist past niet helemaal in een sporttas, qua design en omvang). Na de wedstrijd bleek trouwens dat er nog misschien een kilootje of 3-4 over was, aangezien de waarschuwings-signalen zo goed hadden gewerkt dat er een leger toeschouwers op de R-bank zat die de pot aan het verteren waren door die overheerlijke 4P-s te potverteren. Goedkoop is duurkoop op die manier……..

met dank aan J. de V./V. te M., R. de V./V. te M.- die van Snip), M.H. te D. (bovendien met haar 2-en),

R. v.d. E. te M., L. v.d. E. te M., D. v.d. E. te M.(die van Reina), J. v.G. te M. en F. v.G. te M. (die van Snap) en L. H. te D.P. te M. (die van S.H. en BH te D.P. te M.)

Afijn, de wedstrijd. Door alle gunstige voortekenen blablablablabla etc. begon #4 zeer gemotiveerd en ontspannen tegen de koploper (slechts 3 verliespunten) Excelsior. Gemotiveerd – de stijgende lijn was immers ergens gevonden – en ontspannen – want wat heb je te verliezen tegen de koploper . Al snel bleek dat #4 gewoon in goeden doen is, en Excelsior wellicht wat nerveus. De verdediging bij #4 zat goed dicht. Aanvallend werden nogal wat kansjes gemist, maar eigenlijk een gelijkopgaande pot tot aan de rust. Na rust denderde de #4 lokomotief verder met O.P. te L. in de gelederen voor uw scribent, en werd zelfs een 3 – 5 voorsprong gehaald (ja, de doelpunten waren wat schaars, vandaag).

Met enige krachtinspanningen binnen en buiten de lijnen (een paar Excelsior idioten die hun team wilden aanmoedigen maar falikant de plank missloegen door wel zeer vervelend taalgebruik – een beetje erg jammer, jongens) trapte Excelsior op het gaspedaal en wist de achterstand om te buigen. naar een 6-5 voorsprong. L. v. P. te M. was inmiddels in het veld gekomen voor onze 4-P's dame. Daarna al weer 6-6 en toch weer 7-6 d.m.v. een wel heel erg dubieuze strafworp gegeven door de tot dan toe uiterst acceptable fluitende leidsman. Met nog 1 minuut , aangegeven door dezelfde fluitist gebeurde er nog wel heel veel….een dapper strijdend #4 wist de gelijkmaker op de grens van die ene laatste minuut er nog in te gooien. Ok, pak maar in die wedstrijd, allebei een punt, het is goed zo. Totdat die laatste minuut zodanig rekbaar blijkt te zijn dat Excelsior nog een keer kan scoren, en de pot subiet wordt afgefloten….en de watch van de leidsman duidelijk hoorbaar voor iedereen snel op 00.00.00 wordt gedrukt (je hebt van die piepjes, he tegenwoordig). Ontgoocheling was #4-s deel en enige bedekte razernij was wel op de plaats. Zelfs Excelsior vond dat er wel wat gestolen was maar dat kon ons gestolen worden op dat moment. Met de tijd worden de haren wellicht wat dunner, grijzer of wat dies meer zij. Maar niet tegen onrechtvaardigheid kunnen, dat blijft. Oprecht beledigd.

Gelukkig was het ook in mindfullness termen een prestatie van jewelste van #4 om ook daar het recupererend vermogen in te zetten in absolute tevredenheid op het eigen gebodene, de prestatie. Nadat de lege mandarijnenschillen geteld waren, en de kist mee ging naar de kantine, werd nog even nagepraat over de pot en natuurlijk meer over onszelf. Matchfixing in de korfballerij, het moet niet gekker worden, hoor!