Van de voorzitter: Maart roert zijn staart

Door Jaap

Maart roert zijn staart

 

Regeren is vooruitzien. In tegenstelling tot onze Koningin en de Paus ben ik nog wel van plan een tijdje aan het roer van onze mooie club te staan. De korte maand februari met een beperkte hoeveelheid wedstrijden dwingt ons om alvast naar maart te kijken. Want maart roert zijn staart.
In maart zorgen we er weer voor dat heel Maasland de bloemetjes buiten kan zetten met de jaarlijkse Potgrondactie. Buiten dat velen ons dankbaar zijn voor het thuisbezorgen, de gratis aangeboden workout is het de gezelligheid in de afleverploegen waar ik weer naar uitzie. Mocht één van de drie ingrediënten u aanspreken als ouder of supporter, schroom niet uw krachten aan te bieden aan de organisatie ( potgrond) . Verder in de Praatpaal van vandaag leest u meer details.

Waar de staart zich ook roert zijn de posities op de ranglijst van ODO 1, 2 en A1. ODO 1 en ODO 2 moeten strijden tegen degradatie. Beiden spelen op 2 maart een cruciaal thuisduel tegen respectievelijk Luno en Nieuwerkerk. ODO 1 heeft na een waanzinnige thuisoverwinning tegen koploper Fortis twee teleurstellende uitnederlagen geleden, maar met twee weekenden rust is er tijd genoeg om zich helemaal op te laden om te knallen tegen Luno. Uit in Linschoten werd ODO overdonderd door het zeer uitbundige Luno-publiek, maar zoals we tegen Fortis hebben gezien kunnen wij daar een prima thuispubliek-prestatie tegenover zetten.

 

Het was diezelfde sfeer die mij in de laatste thuiswedstrijd van ODO A1 in de tweede helft kippenvel deed krijgen. En dat zullen we 2 maart aanstaande weer moeten herhalen met zijn allen. Niet alleen om de handhaving van ODO 1 en 2 veilig te stellen, maar ook om A1 te lanceren in hun strijd om promotie naar de overgangsklasse. Afgelopen week bereikte ons het gunstige bericht dat concurrent Valto punten heeft laten liggen waardoor A1 het in eigen hand heeft. Eenvoudig zal dat niet worden gezien er 2 maart een confrontatie met de andere concurrent KVS op het programma staat.

Ik zie u 2 maart, A1 begint om 15.45. Laten we allen bijdragen om 4 uur later drie ploegen met een big smile in de kantine zien!

Groet, Jaap
voorzitter
06-24272330