ODO VERLIEST VOORAL VAN ZICHZELF IN AMSTERDAM.

Door Arno

Na de winst van vorige week tegen koploper Fortis was de spelersgroep van plan deze ingezette lijn door te trekken en ons verder van de degradatie plaatsen te spelen, door ook deze week de punten te pakken. Vol goede moed vertrokken we richting Amsterdam met als reserves Sven en Emma, die beide hun eigen wedstrijd voor ons moesten opgeven. Dit was vooral voor Emma best zuur, want de A1 is nog volop in de race voor het kampioenschap. Het was maar goed dat we op tijd vertrokken waren, want om je auto bij sporthal “de Pijp” te parkeren valt niet mee. Na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Schaap begon de wedstrijd zoals we verwacht hadden. Triaz fel verdedigend op het grensje, waardoor het even duurde voordat het eerste doelpunt zou vallen. De score werd uiteindelijk door ODO geopend vanaf de strafworpstip. Niet veel later maakte ook ODO een overtreding en mocht ook Triaz vanaf de stip scoren. Ook het tweede doelpunt voor ODO werd vanaf de stip gescoord, nadat Sanne met een overtreding gestopt was. Triaz zou ook nu weer gelijk komen, wat zo door zou gaan tot halverwege de eerste helft er 4-4 op het scorebord stond. De scheidsrechter had zijn handen vol om de wedstrijd in de hand te houden, want van deze 8 doelpunten waren er vijf strafworpen en één vrije bal. Na deze tussenstand leek ODO het heft in handen te nemen door met een schot van Iris en een vrije bal van Willem uit te lopen naar 4-6. Toen Triaz het verschil even later terug bracht tot een verschil, zorgde Sanne met haar treffer weer voor dat het verschil weer twee werd. De laatste zes minuten voor de rust zouden echter voor Triaz zijn, waarin zij met drie doelpunten op rij de ruststand op 8-7 zetten.
Voor ons was het nu zaak om de draad weer op te pakken en met degelijk korfbal de wedstrijd naar ons toe trekken. Dit werd goed opgepakt, waardoor ODO al in de eerste minuut door een schot van Mark weer op gelijke hoogte kwam. De vervolg treffer bleef echter uit, waardoor Arthyn besloot Sven in te brengen. De Amsterdammers roken echter bloed en schakelden een tandje bij. Doordat ODO ook nu weer 8 minuten de korf niet wist te vinden, wist Triaz een gaatje te slaan naar 12-8. Anton deed toen wat terug, maar ODO kreeg geen grip meer op de Amsterdamse aanvallen. Het verschil werd met drie schoten op rij vergroot naar 15-9, voordat Willem onze 10e treffer maakte. Met nog 10 minuten te gaan zou het nog wel moeten kunnen, maar dan moet je er wel allemaal voor willen gaan. Helaas leek bij ODO het heilige vuur gedoofd en werd er te veel ruimte gegeven aan de verkeerde mensen. Er werden onnodige overtredingen gemaakt, waardoor Triaz wel erg makkelijk verder weg kon lopen. De voorsprong werd vergroot naar 18-10, waarmee voor ons allen hoop wegebden. Anton, die altijd zal blijven knokken, wist het laatste doelpunt voor ODO te maken, maar Triaz zette de eindstand op het bord door er 19-11 van te maken. Voor ODO weer een wedstrijd om snel te vergeten en voor Triaz gloort er weer hoop nu zij weer aansluiting krijgen bij de staartploegen. Voor ODO een geluk dat ook Velocitas niet wist te winnen van KOAG en daardoor twee punten achter blijft staan. Voor ODO staat volgende week KOAG op het programma, waar we thuis met 19-19 mee tot punten deling kwamen. Dat kan volgende week dus weer een leuke wedstrijd worden, waarin KOAG zeker de punten thuis wil houden. Zij mengen zich na de winst op Velocitas weer in de strijd om de bovenste plaatsen. KOAG heeft echter wel de statistieken tegen, want zij hebben dit seizoen wel moeite met het winnen van de thuiswedstrijden. Dit is de strohalm waar wij ons aan vast moeten klampen en met het mes tussen de tanden volgende week de arena betreden. Ook wij hebben de punten héél hard nodig. Kom dus volgende week om 20:00 uur met zijn allen naar sporthal De Boog in Krimpen a.d. IJssel om het vlaggenschip te steunen in deze wedstrijd. Kees en Gonnie bedankt voor jullie support in Amsterdam. Het is helaas niet geworden wat we gehoopt hadden, maar dit gaan we volgende week goed maken.