Omgekeerde wereld

Door Janny

Op de één of andere manier worden er altijd méér stukjes geschreven over gewonnen wedstrijden dan over verloren potjes korfbal. Ik had beloofd om deze week bij winst een verhaaltje te typen. Winst is het helaas niet geworden. Maar "jammer, we hadden zeker punten verdiend" is bijna net zo goed, toch?

Vadertje winter had 's ochtends nog geprobeerd ons bang te maken met een paar vlokjes sneeuw, maar gelukkig hebben al onze mannen winterbanden en een slipdiploma, dus reisden we 's middags gewoon af naar Leiderdorp. Gerard waarschuwde ons dat de wedstrijd waarschijnlijk weer gelijk op zou gaan, en dat we daarom slim het "goede spelletje" moesten blijven spelen: goede afvang, de juiste schutters, enzovoorts.

Nou, gelijk op ging het zeker! Ik geloof dat wij in eerste instantie op voorsprong kwamen (Laura was lekker op schot in het eerste kwartier). Maar Velocitas had in ons vak een mannetje staan dat gemeen zuiver schoot, en zo bleven ze goed bij. Invaller Geert (bedankt!) zorgde ervoor dat we in Aanvalsvak B lekker veel afvang hadden, en zo kregen we genoeg kansen om nog een paar doelpuntjes raak te mikken.

Intussen was ook onze supportersclub (lees: Marco) gearriveerd. Volledig opgepept door de yells en cheerlead-dansjes vanaf de reservebank schoten we onszelf naar een 7-9 voorsprong met rust.

De tweede helft ging helaas wat minder vlot. We hadden intussen door dat we het Gemeen Zuivere Mannetje geen vrije ballen meer moesten geven, maar zelf scoorden we ook een stuk minder dan in de eerste helft. Zo kroop Velocitas langzaam langszij, en kwam met nog 5 minuten op de klok op een 14-12. Margot wist de eer nog te redden met een fijn doelpunt in de laatste seconden ("staat die nog wel genoteerd?!?"), maar punten zaten er helaas niet meer in.

Volgende week íetsje meer doelpunten in de tweede helft, dan moeten we gewoon kunnen winnen!