ODO GAAT WEER TEN ONDER TEGEN DES.

Na de overwinning van vorige week tegen Velocitas, was ODO vast van plan om ook deze week voor de punten te gaan tegen DES. Vorig jaar wist ODO ook de punten mee te nemen uit Den Hoorn. De plannen werden echter doorkruist door een buikgriep van Sanne van Altena en ook Sanne de Raadt was nog niet hersteld van haar enkelblessure. ODO startte hierdoor weer met Amber in de basis en op de plaats van Sanne A. startte Jakomijn. Na het eerste fluitsignaal ging DES op jacht naar de openingstreffer. Deze viel niet direct, maar ook ODO was niet scherp. Na twee minuten viel dan het eerste doelpunt uit een vrije bal die door DES verzilverd werd. ODO wist het in de openingsfase verdedigend nog wel dicht, waardoor ook DES moeilijk tot scoren kwam. In de 8e minuut was het ijs dan toch gebroken en wist DES met twee snelle doelpunten op 3-0 te komen, waarna Willem voor ODO de 0 van het scorebord schoot. ODO was echter niet bij machte om het DES heel moeilijk te maken. Wij grossierden in plaatsfouten, waardoor er meerdere aanvallen zonder ook maar één schot te lossen verloren gingen. DES liep via 4-2 van Mark en 5-3 van Willem uit naar 9-3, voordat Mark op slag van rust ODO’s 4e treffer maakte.
Na de rust werd het niet veel beter. Al binnen een minuut wist DES het verschil weer op zes te zetten. Anton deed nog wat terug, maar daar had DES direct een antwoord op. Ook het doelpunt van Mark werd direct beantwoord, waardoor het verschil steeds zes bleef. DES schakelde nog een keer een tandje bij en liep uit naar 14-6. ODO probeerde het nog wel maar kon helaas niet tot goede aanvallen komen. Te vaak werd de bal onderschept door slecht plaatsen of werd er op de verkeerde momenten geschoten. Thijs mocht het laatste ODO doelpunt maken vanaf de strafworpstip, maar toen waren we pas halverwege de 2e helft. Even later maakte weer een junior haar debuut in het eerste. Diana Eijgermans kwam het veld in voor Amber en even later werd Mark gewisseld voor Koen Boekestijn. DES ging intussen door met scoren, wat bij ODO maar niet wilde lukken. Het verschil was intussen opgelopen tot 17-7 toen ook Jesse van de Hout zijn debuut maakte. Hij kwam in het veld voor Willem, maar ook hij kon het tij niet meer keren. Het verschil werd in de laatste minuut door DES zelfs naar 20-7 getild, waarna de scheidsrechter de wedstrijd affloot. Een harde les voor ODO, wat geen moment het initiatief heeft kunnen pakken in de wedstrijd. Het was kansloos tegen DES wat wel erg efficiënt met hun kansen omging. Het is voor ODO te hopen dat volgende week de ziekenboeg weer leeg is en we weer over een fitte selectie kunnen beschikken als Fortis 1 en 2 naar Maasland komen. De uitwedstrijd werd door ODO 2 gewonnen en ODO 1 zag de wedstrijd in de laatste 10 minuten door de vingers glippen. Er liggen dus kansen voor ODO, maar dan moet de griepepidemie Maasland wel voorbij gaan. Het is voor ons vlaggenschip gelukkig dat ook de concurrentie niet wist te winnen, zodat we nog steeds samen met Velocitas op de 7e plek staan. Het wordt nu wel zaak dat we punten gaan pakken om los te komen van deze plek. Dit zal volgende week niet vanzelf gaan, want Fortis 1 speelt voor het kampioenschap en zal dus willen winnen. Kom dus allemaal naar de Hofstede om ODO naar de overwinning te schreeuwen.