Vitesse (Ba) B1 – ODO B1   10-10

Door Niek

hey iedereen,

zaterdag 15 december moesten we spelen tegen Vitesse B1. We konden lekker uitslapen (ik niet, ik moest de E2 coachen om 7.45 uur…) zodat uitgerust aan de wedstrijd konden beginnen. Loraine was nog steeds geblesseerd en kon niet meespelen. Wouter had ook last van zijn voet maar speelde gelukkig wel. Thom was net weer beter geworden van een twee weken durende ziekte en speelde ook niet mee. Vitesse was een tegenstander waar we punten tegen moesten kunnen pakkken als we naar de statistieken keken.

We waren op tijd in de sporthal van Vitesse aanwezig en konden nog inschieten. De vakken waren:

1e aanval: Daphne, Nikki, Daan en Niek

verdediging: Lotte D, Lotte V, Wouter en Lennart (aanvoerder).

We begonnen scherp aan de wedstrijd en hadden meteen een goede aanval, maar de bal ging er niet in. De aanval daarna werd goed opgezet. De bal ging rond, het spel werd verplaatst, de bal werd gedubbeld en Nikki schoot de 0-1 binnen. De 1e helft begonnen we scherp, maar we zakten in. De ruststand was dan ook in het voordeel van Vitesse met twee doelpunten verschil.

Sven was niet tevreden over de manier van aanvallen en zette ons dan ook op scherp. We luisterden naar Sven en speelden weer sterk in de aanval. Zo kwamen er nog een paar mooie goals waaronder een omdraai balletje van Lotte D.

De wedstrijd ging in de 1e helft gelijk op, maar in de tweede helft waren wij sterker. We kwamen terug op 8-8. De slotfase van de wedstrijd was dan ook erg spannend. De score kwam op 9-9 en uiteindelijk was het 10-10.

We hebben het eerste punt te pakken! Dinsdag weer trainen in de Hofstede en hopen dat er zaterdag weer punten gepakt kunnen worden. Tess bedankt voor het reserve zitten. Publiek bedankt voor het aanmoedigen en ook geweldig dat Oma Korfbal er weer bij was!