ODO HEERST IN SPORTHAL “DE DOES”.

Na drie oefenwedstrijden was het dan eindelijk zo ver. De eerste competitiewedstrijd was daar met direct een onbekende tegenstander. ODO 1 reisde af naar Leiderdorp waar tegen promovedus Velocitas de eerste punten gescoord moesten gaan worden. De spelers zijn tot op het bot gemotiveerd om het dit jaar beter te doen als vorig seizoen. Toen was er een beslissingswedstrijd voor nodig om ODO in de 1e klasse te houden. Na het voorstellen van de spelers, waar nu eens niet met de namen maar met de rugnummers gegoocheld werd, werd de wedstrijd in gefloten door scheidsrechter van Alphen uit Leiden. Dat ODO op scherp stond liet Sanne R direct zien door de uitgenomen bal direct te onderscheppen. ODO kon dus gaan aanvallen en gaan zoeken naar een gaatje in de Velocitas verdediging. Velocitas deed er alles aan om de punten in huis te houden en ging hierin wel eens te ver. Zo mocht Anton voor ODO de score openen vanaf de strafworpstip en was het even later Sanne A die haar vrije bal wist te verzilveren. Het andere vak moest ook weer even zoeken, maar ook zij hadden het lek al gauw gevonden. Willem wist met een kort kansje van achter de korf de voorsprong uit te bouwen en deed daar later uit wederom een vrije bal nog een puntje bij. De Velocitas verdediging kreeg nog steeds weinig grip op de zorgvuldig opgezette aanvallen van ODO en had weer een overtreding nodig om ons te stoppen. Anton vergrootte de voorsprong vanaf de stip naar 0-5 halverwege de 1e helft. Voor de Leiderdorpers was nu pas het eerste juich moment toen ook zij het gat van korf uiteindelijk gevonden hadden. Tot de rust zou het publiek van de thuisclub nog 2 maal juichen, maar Thijs, Willem en 2 doelpunten van Mark zouden er voor zorgen dat ODO met een ruime voorsprong van 3-9 de kleedkamer opzocht.
Na de rust gingen we door waar we gebleven waren; geduldig zoeken naar de juiste personen om de aanval af te ronden. Dit lukte nu even niet zo goed meer als in de eerste helft. Velocitas ging nog scherper verdedigen en proberen ons uit ons spel te halen. Dit lukte gedeeltelijk en daardoor kon de thuisploeg de eerste treffer van de tweede helft maken. ODO was hier echter gekomen om de punten mee naar huis te nemen en zou de voorsprong weer vergroten door een schot van Sanne A en een stip en vrije bal van Willem. Het verschil was nu opgelopen tot 8 en dan wordt het vaak lastig om de concentratie vast te houden in de verdediging. Het lukte ODO tien minuten niet om te scoren. In de tussen tijd deed de thuisploeg dit wel drie keer, dus werd het tijd om weer wat terug te doen. Op zulke momenten is het vaak Bianca die de korf weet te vinden. Dit was vanavond ook weer het geval toen zij ons vier minuten voor tijd weer op een verschil van 6 wist te brengen. Dit zouden we niet meer weggeven. ODO speelde de wedstrijd degelijk uit en wist in de laatste minuten nog één maal te scoren uit een vrije bal. Bram mocht nog even meespelen op de plaats van de moegestreden Mark. Velocitas wist in de slotfase nog wel een aantal keer de korf te vinden, doordat ODO wat minder druk gaf op de aanvallers. Zo werd de wedstrijd afgefloten bij een stand van 10 – 14. Een terechte overwinning voor een hard werkend team, wat er alles aan gelegen is te laten zien dat we niet voor niets 1e klasser zijn. Ook was het goed te zien dat de aanhang ook nog het vertrouwen heeft in dit team. Fijn dat jullie er allemaal ook bij waren in Leiderdorp. Volgende week speelt ons vlaggenschip thuis tegen een oude bekende van vorig jaar, DES uit Delft. Vorig jaar speelden we tegen deze ploeg twee verschillende wedstrijden met dezelfde uitslagen. Beide eindigden in 14-18, wat betekend dat het ook volgende week weer alle kanten op kan. DES heeft de openingswedstrijd thuis verloren, dus zal er op gebrand zijn om ook de eerste punten van dit seizoen te scoren. ODO heeft echter 14 plaatsen in de overwinningskar gereserveerd en wil deze zo veel mogelijk vullen. We zien u dus allemaal volgende week in de Hofstede om ons naar de overwinning te dragen. Natuurlijk zijn ook de wedstrijden voor het vlaggenschip het bekijken waard. Kom dus op tijd, zodat u ook de A1 en ODO 2 kunt aanmoedigen.