Excelsior (D) A2 – ODO A2   9-10

Door Jenny

Trouwe onderdanen,

Na een iets minder veldseizoen zijn we begonnen aan een fris en fruitig nieuw zaalseizoen, een nieuwe start. Aangezien we vorige week een goede oefenpot gespeeld hadden tegen Avanti, gingen we vol moed en met gloednieuwe bidons de competitie in.

Vandaag stond Excelsior op het progamma. Om 12 uur vertrokken we, met gelukkig 3 auto’s( wat nogal wat moeite gekost had, maar gelukkig goed gekomen is via Whatsapp), richting Delft. Daar aangekomen werd de teamfoto nu dan eindelijk geschoten(want we waren compleet) en konden we goed geconcentreerd aan de wedstrijd beginnen.

We begonnen de wedstrijd scherp en Inge, die haar debuut maakte na een langdurige blessure, scoorde dan ook twee mooie openingstreffers. Hierop volgend scoorde Koen al snel de 3-0 en zo begonnen we met een goede start aan de eerste competitiewedstrijd. De vakken waren trouwens als vertrouwd; Bart, Sipke, Inge, Claire // Arjen, Koen, Lieke, Jenny. Na een kwartier zat Inge haar legale speeltijd erop en kwam Cynthia erin, het stond inmiddels 3-1. We waren fel, maar Excelsior speelde het slim en begon ook te scoren. Met rust stonden we 5-4 in voorsprong.

Anton kwam met een goed gedetailleerd praatje met wat er anders kon/moest, verder waren we deze pot aan het winnen op inzet!

In de tweede helft werden we op scherp gezet door Excelsior, maar dat werkte goed en we werden alleen maar feller. Het bleef echter erg spannend, mede door wat domme acties van onze kant, en midden in de tweede helft stonden we dan ook voor het eerst in de wedstrijd achter; 7-6 met nog 10 minuten te gaan.

Gelukkig gingen ze bij Excelsior ‘de Anton’ doen (2 strafworpen mis) en begonnen wij weer te scoren. Met nog 4 minuten op de klok stonden we 10-9 voor en was de spanning om te snijden. Dit mochten we niet weggeven en moesten we gecontroleerd uitspelen. We hielden het hoofd koel en speelde een aanval van welgeteld 3 minuten, helaas zonder afmaker. Maar binnen no time onderschepte we de bal weer en speelde ook de laatste minuut van de wedstrijd fel, gecontroleerd en met maximale inzet uit. 10-9 winst op inzet en op naar het kampioenschap!

Claire had voor in de rust mandarijnen mee genomen, maar die waren we helaas vergeten dus na de wedstrijd hadden we nog een heerlijk oranje vruchtje, aan Sipke de eer om deze voor volgende week in te slaan en Bart mag dan een stukje schrijven. Ook is jammer genoeg het ODO A2 schrift vol, dit niet omdat we zoveel schrijven in een half veldseizoen, maar dit prachtige roze schrift gaat gewoon al 3 A2 jaren mee. Er wordt hard gezocht naar een vervangend exemplaar. Verder moet iedereen even de welbekende datumprikker invullen zodat we zo snel mogelijk onze teambuilding uit kunnen breiden met waarschijnlijk onbeperkt spare-ribs eten bij de Hofnar. Volgende week mogen we thuis om 15.10 tegen ONDO, op naar de overwinning;) !