ODO SPEELT GELIJK TEGEN READY.

Na de nederlaag van gisteravond trok het vlaggenschip naar sporthal de Overbosch in Den Haag om tegen Ready aan te treden. Ready had hun eerste wedtrijd tegen Futura weten te winnen, dus waren zij ook vanavond uit op een overwinning om vrijdag in de halve finale te kunnen spelen. ODO zou de huid duur verkopen. De openingsfase was voor ODO, waarin we een voorsprong namen met twee doelpunten van Thijs en Anton. Onze eerste aanval was verdedigend nog niet helemaal scherp, waardoor Ready in een paar minuten weer op gelijke hoogte stond. Nu was het Ready dat door wilde drukken, wat leek te lukken toen zij de 3-2 er in gooide. Sanne A. verstoorde het feestje van de Haagse ploeg door nog in dezelfde minuut weer gelijk te maken. Ready was echter op stoom geraakt en wist nu wel een gaatje van 2 te staan. ODO zette weer even aan voor de laatste 10 minuten naar de rust en wist het gat weer te dichten door een doelpunt van Thijs en een strafworp van Anton, die deze er vanavond wel in gooide. Het andere vak nam de dadendrang over en zette met doelpunten van Mark en Willem ODO weer op voorsprong. Met nog een minuut op de klok hoor je het dan even goed uit te spelen tot de thee, maar dat gebeurde nu even niet. Op knullige wijze werd de voorsprong in deze minuut verspeeld, maar gelukkig was Bianca weer eens dodelijk van achter de korf en zette de ruststand op 7-8.

In de rust weer de nodige pep talk, want we hadden afgesproken met winst naar Maasland terug te keren. ODO kwam echter niet zo scherp uit de kleedkamer als gister. Het eerste Maaslandse doelpunt viel pas in de 10e minuut, waarmee Thijs ons weer op gelijke hoogte schoot. Vanaf dit punt in de wedstrijd zouden de ploegen om en om scoren. Halverwegen de 2e helft kwam Diana er in voor Sanne A., die wat last van haar voet had. Niet veel later kwam ook Jesse er in om eens mee te maken hoe het is om in het vlaggenschip te spelen. Beide junioren hebben zich prima staande gehouden in de slotfase van de wedstrijd, waarin Ready steeds fisieker ging spelen om toch maar te winnen. ODO wist hen nog meer onder druk te zetten toen we op 12-13 kwamen met nog maar 6 minuten op de klok.. Ready zette nu echt alles op alles en wist weer op gelijke hoogte te komen en kwam niet veel later weer op voorsprong door een makkelijk gegeven strafworp. Mark wist in de volgende aanval direct weer de gelijkmaker te maken, wat ook gelijk de eindstand van 14-14 betekende. ODO heeft vanavond zich in ieder geval goed staande weten te houden en een groot deel van de wedstrijd een goed niveau laten zien. Ook de invallers deden prima mee. Bedankt dat jullie met ons mee wilde gaan. Verder wil ik ook ons publiek bedanken voor de komst. Rob je was geweldig!!

Donderdag gaan we weer trainen, om ons klaar te maken voor de laatste oefenwedstrijd tegen Fiks.