ODO 1 DEELT DE PUNTEN MET OLYMPIA.

Na een heerlijke vakantie, waarin ik in het weekend toch wel wat onrustig geslapen had, was ik er deze week weer bij om de wedstrijd live mee te maken. Uit het wel héél korte verslag van vorige week van ene Sjaak maakte ik op dat het deze week alleen maar beter kon worden. Het blessure spook waard helaas weer rond bij ODO, zodat we het deze week nog zonder Sven en ook zonder Mark moesten doen. Zij werden vervangen door Anton en Koen. Omdat ook Sanne de Raadt als reserve met ons meegereisd, waardoor ODO 2 zonder reserves naar KCC moest afreizen. De bank zou bij ODO 2 gevuld worden met A1 spelers en ook bij ODO 1 zaten er naast Sanne R. A1 spelers op de bank.
Olympia mocht de bal uitnemen na het eerste fluitsignaal en ging op jacht naar het eerste doelpunt. Zij wilden nu ook wel weer een punten scoren en hoopte het tegen ODO, wat nog niet lekker in haar vel zit, te kunnen doen. Het leek erop dat ze goed van start gingen, want bij de eerste vakwisseling stond ODO 2-0 achter. Direct na deze wisseling liep Willem in een mooie beweging langs zijn tegenstander en wist zijn doorloop af te maken. Hierna zou Olympia weer 2x scoren en werd het verschil drie doelpunten. De thuisploeg dacht aan een voorsprong te kunnen gaan bouwen, maar daar stak Thijs een stokje voor. Helaas waren we verdedigend nog niet helemaal scherp, waardoor de achterstand alsnog opliep naar 6-2. Iris wist het gaatje weer te verkleinen met een wel heel erg vlak schot, die toch nog lekker in de korf ketste. Het verschil zou nog één keer 4 worden, voordat ODO er een schepje bovenop ging doen. Eline was haar tegenstander te snel af, maar ging bij deze aktie door haar enkel. Dit betekende voor haar einde wedstrijd en mocht Sanne R. haar wedstrijdshirt aantrekken. ODO begon steeds meer grip op de tegenstander te krijgen en wist vlak voor rust de aansluiting te krijgen bij 8-7. Dit werd helaas niet de ruststand, want in de laatste seconden voor rust wist ook Olympia weer te scoren.
Na de rust kwam ODO sterk uit de kleedkamer. De thuisploeg wist weliswaar weer als eerste te scoren, maar ODO kwam steeds meer in de wedstrijd. Met doelpunten van Thijs en Willem werd weer de aansluiting gemaakt, maar toen wist de tegenstander weer van grote afstand te scoren. Anton mocht vanaf de stip, met een door Thijs verkregen strafworp, de aansluiting weer maken en even later kwam ODO op gelijke hoogte door een doorloop van Thijs. ODO wist helaas niet door te stoten, zodat de thuisploeg na 6 minuten zwoegen de korf weer als eerste vonden. Nog in dezelfde minuut wist Koen dit weer te egaliseren en nu stootte ODO wel door en nam een voorsprong toen Anton zijn 2e strafworp verzilverde. Toen even later Sanne A. met een overtreding van scoren werd afgehouden, mocht Anton weer op de stip gaan staan en weer hield hij het hoofd koel. ODO stond nu 2 punten los en er waren nog 5 minuten te gaan. Zou het deze week wel lukken om de punten mee naar huis te nemen? Het werden 5 slopende lange minuten voor de ODO supporters. Verdedigend waren toch niet scherp genoeg, waardoor het de thuisploeg weer op gelijke hoogte wist te komen. In de 34e minuut leek Sanne A. de wedstrijd in ons voordeel te beslissen met haar doelpunt, maar helaas werd er in de laatste seconden nog door de thuisploeg gelijk gemaakt. Na dit doelpunt werd er gelijk afgefloten, zodat we met 15 -15 de punten deelde met Olympia.
Een terechte uitslag van deze wedstrijd, waarin beide ploegen voor de punten streden. A1 spelers bedankt voor het reserve zitten en publiek voor jullie aanwezigheid. Volgende week staat de derde derby voor ODO op het programma. Het is dan ook alweer de laatste thuiswedstrijd, voor de zaal, voor ODO 1 en 2 tegen ONDO uit ’s Gravenzande. Dit beloofd dus weer wat te worden nu ODO de stijgende lijn weer gevonden lijkt te hebben. We hopen dus op volle tribunes bij dit spektakel.