ODO WEER MET LEGE HANDEN NA DERBY.

Nadat ODO vorige week de punten aan Oranje Nassau had gelaten, waren de spelers er op gebrand om deze week wel de punten te pakken in de Westlandse derby. Helaas liep het allemaal anders dan verwacht en liepen we na 70 minuten weer met lege handen het veld af. De eerste aanval deed het prima en beide heren wisten binnen 4 minuten ODO op een 0-2 voorsprong te zetten. Het andere vak ging op zoek naar de vervolg treffer. Deze bleef uit en de verdediging had het zwaar. Na 7 minuten mocht Valto vanaf de strafworpstip hun eerste doelpunt maken. Niet veel later kwam Valto weer langszij, waarna er weer van vakken werd gewisseld. Waar Sven en Thijs bij het begin van de wedstrijd snel de korf wisten te vinden, duurde het nu aanzienlijk langer. Beide verdedigingen wisten hun tegenstander 8 minuten van scoren af te houden. Het was uiteindelijk de thuisploeg die als eerste scoorde en niet veel later maakte Valto het verschil 2 punten vanaf de strafworpstip. ODO had nog een kwartier om het in de eerste helft recht te zetten. In de volgende aanval wist Willem uit een geblokkeerde doorloop een strafworp te krijgen en deze te verzilveren. Met nog 14 minuten op de klok ging ODO op jacht naar de gelijkmaker, maar er werd te gehaast gespeeld. ODO knokte voor wat het waard was, maar de ballen wilden niet vallen. De verdediging deed alles om de zaak dicht te houden, wat zij tot de rust vol zouden houden. ODO wist voor de rust ook niet meer tot scoren te komen, zodat de kleedkamers bij een schamele 4-3 stand werden opgezocht.
Het 2e deel moest beter en ODO begon weer scherp aan de wedstrijd. Verdedigend werden er geen fouten gemaakt en na 4 minuten wist Willem zijn doorloop af te maken met een doelpunt. Niet veel later zag Sven zijn schot door de korf vallen en stond ODO weer op voorsprong. Helaas viel nog en dezelfde minuut ook weer de gelijkmaker, maar ODO was nu wel de bovenliggende partij. Het was dus zaak om het hoofd koel te houden en de aanvallen zorgvuldig op te zetten. Dit resulteerde erin dat ODO weer op voorsprong kwam met een benut kansje onder de korf van Iris. Zou ODO dan nu toch de wedstrijd definitief de wedstrijd naar zich toe kunnen trekken? Niets was minder waar. De treffer van Iris zou het laatste doelpunt aan ODO zijde blijken te zijn. Valto schakelde een tandje bij en wist hun heren steeds goed in stelling te brengen. Na de 8-6 en nog 15 minuten op de klok leek er nog van alles mogelijk en werd Anton op de plaats van Willem ingebracht. Dit leverde wel wat meer rust in de aanvallen op maar leverde geen doelpunten op. Valto scoorde er intussen lustig op los en wist de eindstand uiteindelijk op 12-6 te zetten.
ODO zal er deze week weer alles aan gaan doen om de scherpte weer terug te krijgen. Na de verloren uitwedstrijden wordt het weer eens tijd voor een thuiswedstrijd, waarin ODO er alles aan gaat doen om de punten in Maasland te houden. Ik ga zelf een even geniet van een korte vakantie, dus ben er volgende week niet bij. Hopelijk zijn alle supporters er wel om ons vlaggenschip naar de overwinning te “dragen”, zodat ODO de aansluiting met de top behoudt.
Spelers veel succes volgende week, Arno.