ODO KANSLOOS TEGEN GEDREVEN ORANJE NASSAU.

Na de gewonnen wedstrijd van vorige week was het de bedoeling dat ODO deze lijn door zou trekken. Er werd tegen Fluks overwegend goed gekorfbald en op de juiste momenten was het team weer scherp. Deze week stond de uitwedstrijd tegen promovendus Oranje Nassau in Vlaardingen op het programma. Zij hadden vorige week dik gewonnen van Olympia door zelf 20 maal te scoren. ODO was dus gewaarschuwd. Bij het inschieten viel mij al op dat de tegenstanders elkaar al op scherp zette door er direct een wedstrijd van te maken. Na het eerste fluitsignaal ging Oranje Nassau direct op jacht naar doelpunten. Hoewel er van te voren gezegd werd dat het grote gevaar in een heren koppel zou zitten, werd het eerste Vlaardingse doelpunt door één van de dames gescoord. Ons eerste doelpunt zou pas in de 18e minuut vallen. ODO liep vanaf het begin achter de feiten aan en speelde vooral tegen zichzelf. Oranje Nassau kreeg te veel ruimte en had intussen al een voorsprong van 6 doelpunten toen Sven vanaf de strafworpstip het 2e Maaslandse doelpunt maakte. Tot de rust zouden beide ploegen om en om scoren, zodat de kleedkamers werden opgezocht bij een 11-5 ruststand.
Het was wel duidelijk dat het in 2e helft helemaal anders moest, wilde ODO nog aanspraak maken op een puntje. Er werd dan ook scherp aan deze helft begonnen. Al in de eerste minuut was het Sven die een vrije bal verzilverde. Niet veel later was Eline scherp met een mooie wegtrekbal. Ook Willem had in de rust zijn vizier opgepoetst en schoot ODO na enige tijd naar 11-8. We waren toen al weer 13 minuten onderweg in de 2e helft, dus ODO moest nog flink aan de bak om het gat te dichten. De verdediging hield lang stand, maar na 18 minuten was hier een overtreding voor nodig die in de ogen van de scheidsrechter een strafworp waard was. Deze werd nu wel verzilverd door de Vlaardinger. Iris werd vervangen door haar oudste zus Sanne, om zo weer wat verse energie in het vak te brengen. Er werd weer een stip verdiend door Thijs die zwaar werd gehinderd bij zijn doorloop. ODO zou de volgende 12 minuten wel heel veel kansen creëren, maar geen doelpunten maken. Oranje Nassau was weer op dreef en wist het verschil weer te vergroten naar 6 doelpunten. Met nog 5 minuten op de klok, kon alleen een wonder ODO nog redden. Dit wonder bleef uit en, nadat Thijs en Bianca de pijn nog wat verzachtte, werd de wedstrijd uiteindelijk afgefloten bij 16-11. Oranje Nassau vierde deze overwinning of het kampioenschap was binnengehaald. ODO zal de komende week eens flink aan de slag moeten om ook in wedstrijden als deze de draad op te pakken en het tot een goed einde te brengen. Volgende week staat er weer een derby op het programma. Zowel ODO 1 als 2 spelen dan in De Lier tegen, de door de pers benoemde kampioenskandidaat, Valto. Het was gezellig druk langs de lijn in Vlaardingen met al die Maaslanders, onze dank hiervoor. We hopen dat we u ook weer in De Lier kunnen begroeten en dat we u dan op een mooie wedstrijd kunnen trakteren. De derby dag begint in De Lier al om 12:30 uur met een wedstrijd van ODO 3. Daarna om 14:00 uur ODO 2 en op prime time 15:30 uur betreedt het vlaggenschip de arena.