ODO START COMPETITIE MET EEN OVERWINNING.

Na de oefenwedstrijden van de laatste weken, was het vandaag dan zover. De eerste competitiewedstrijd werd gespeeld op het eigen veld. Met een goed gevuld terras en lekker veel publiek langs de lijn begon ODO aan deze wedstrijd. De eerste aanval met Thijs, Sven, Sanne en Eline ging op zoek naar het eerste doelpunt. Al binnen enkele seconden werd er een aanval met een overtreding gestopt, waardoor Sven de eerste vrije bal mocht nemen. Deze werd direct verzilverd en het eerste doelpunt een feit. Aan de ander kant werd direct ook een overtreding gemaakt en mocht ook Fluks een vrije bal nemen. Ook deze werd verzilverd en zo werd er binnen een minuut van vak gewisseld. De gasten zouden als eerste weer scoren, maar Willem zou niet veel later weer gelijk maken. Nu stokte de scherpte even in de eerste aanval en wist de verdediging het niet dicht te houden. In enkele minuten wisten de gasten uit te lopen naar 2-4. Iris en Willem zorgde ervoor dat ODO weer op gelijke hoogte kwam, waarna Sanne en Sven ODO weer op voorsprong zette. Even leek het er op dat Fluks zich weer terug zou knokken, maar na de 6-5 wisten Bianca en Sven het verschil naar drie punten te tillen. Beide ploegen zouden voor de rust nog één maal scoren, zodat de teams de kleedkamers op zochten bij een stand van 9-6.
Na de gebruikelijke mandarijnen praat betraden we het veld voor de 2e helft. ODO moest nog flink aan de bak om de punten in huis te houden. Mark schoot ODO al snel naar een verschil van 4, maar niet veel later hadden de gasten dit al weer gehalveerd. ODO wist nu een aantal goede aanvallen neer te zetten en hield het verdedigend goed dicht, waardoor het verschil opliep naar 13-8. Er waren echter nog 25 minuten te spelen en Fluks gaf zich nog niet gewonnen. Zij gooide het verdedigend helemaal op slot, waardoor ODO even geen kansen wist te verzilveren. De gasten kropen langzaam dichterbij en kwamen terug tot 13-12. Toen herpakte ODO zich en wist met vijf doelpunten op rij het verschil naar 18-12 te brengen. Er waren nog enkele minuten te spelen, dus kon het feestje langs de lijn beginnen. Fluks bracht in de slotseconde de eindstand van 18-13 op het bord.
Een degelijke overwinning voor ODO dat, ondanks dat het allemaal niet even soepel liep, de punten verdient in Maasland hield deze week. Voor volgende week staat er een uitwedstrijd op het programma, maar u hoeft niet ver te gaan om ons vlaggenschip aan te moedigen. Zij spelen dan in Vlaardingen tegen Oranje Nassau, wat vorig seizoen promoveerde naar de 2e klasse. Een niet te onderschatten tegenstander als we naar de uitslag van deze week kijken. We kunnen uw steun dus goed gebruiken.