ODO SPEELT LAATSTE OEFENWEDSTRIJD BIJ VALTO.

Niets is zo veranderlijk als het weer in Nederland. Stonden we vorige week nog te puffen onder een brandend zonnetje, deze week leek het wel herfst. De spelers moesten deze week flinke hoosbuien trotseren tijdens hun wedstrijd. Dat dit niet lekker viel bleek wel uit het wedstrijd verloop. Konden de spelers vorige week de overgangklassers TOP en Sporting Delta het vuur aan de schenen leggen, deze week wilde het duidelijk allemaal niet lekker lopen. Nadat de reserves met veel moeite nog een gelijkspel uit de wedstrijd wisten te slepen, was het de beurt aan het vlaggenschip. Na vorige week waren de verwachtingen hoog gespannen. Het werd echter al snel duidelijk dat het deze week heel anders zou lopen als vorige week. Het duurde 10 minuten voordat Anton, spelend voor de afwezige Willem, voor ODO de openingstreffer maakte. Valto had er toen al 2 in liggen, maar ons 2e aanvalvak deed wat er van hen verwacht werd en maakte ook de gelijkmaker met een doelpunt van Mark. Halverwege de 1e helft kwam ODO op voorsprong via een doelpunt van Sven, maar al snel maakte Valto er weer 3-3 van. Er zou weer een doelpuntloze periode van 10 minuten volgen voor Iris de 3-4 binnenschoot. Valto wist goed gebruik te maken van de misverstanden in de ODO aanvallen en mocht steeds opnieuw een aanval opzetten. De ODO verdediging stond dus aardig onder druk, waardoor Valto weer langszij kon komen vanaf de strafworpstip. Niet veel later mocht ook ODO een strafworp nemen, nadat Sanne A. met een overtreding van het scoren was afgehouden. De klok stond intussen al op 0, maar Thijs mocht ons toch nog naar een 4-6 tussenstand schieten. De klok van scheidsrechter Korteland wees blijkbaar een ander tijd, want het duurde nog een paar minuten voordat hij affloot voor de rust. Valto had in deze blessure tijd de stand weer gelijk getrokken.
Na de rust bleef Anton aan de kant. Hij had te veel last van zijn arm die hij blesseerde toen hij om de paal gevouwen werd door zijn tegenstander. Bram V. nam zijn plaats in en mocht met Mark, Bianca en Iris in de verdediging aan de 2e helft beginnen. Zij konden het lang dicht houden, maar bezweken toch na 7 minuten. Het ander vak lukte het niet om te scoren, zodat Valto na 9 minuten in de 2e helft weer op 8-6 voorsprong was gekomen. Het zou voor ODO nog erger worden, want ook het 2e vak lukte het niet om tot scoren te komen. Intussen was ook Eline uitgevallen nadat zij voor de tweede keer een bal op haar vingers kreeg. Zij werd vervangen door Sanne de Raadt. Na 20 minuten gespeeld te hebben in de 2e helft was Sanne A. haar tegenstander te snel af en wilde een doorloop nemen. Zij werd met een overtreding gestopt, zodat Sven vanaf de stip ons eerste doelpunt in de 2e helft mocht maken. ODO ging steeds slordiger spelen met veel plaats fouten en één schots aanvallen. Valto profiteerde hiervan en liep uit naar 13-7 met nog maar 6 minuten op de klok. Thijs was voor ODO nog trefzeker, maar Valto had het laatste woord en zette de eindstand op 14-8. Niet het resultaat wat we vooraf voor ogen hadden en waarmee er ook weer genoeg stof tot nadenken is.
Deze week maar hard trainen en zorgen dat we er volgende week, als het weer om de punten gaat, staan. ODO 1 speelt haar eerste wedstrijd thuis tegen Fluks uit Noordwijk, wat vorig jaar met 14 punten in de middenmoot van klasse 2 E eindigden. ODO 2 speelt daarvoor om 14:00 uur tegen