TROPISCH TRAININGSWEEKEND VOOR ODO.

Door Arno

Dit weekend was er een trainingsweekend gepland in Arnemuiden. Vrijdagmiddag waren de kwartiermakers, Arthyn, Sven,Michiel, Marije en Bianca al vertrokken met de boodschappen en de tenten. De rest van de selectie vertrok om 19:00 uur naar Zeeland. Op de camping wachtte de grote tenten op ons en konden de slaapplaatsen worden ingericht. Deze avond werd gebruikt om met de selectie de weg uit te stippelen die we dit jaar willen gaan. Na het serieuze deel was er tijd voor ontspanning en werden langzaam aan de slaapzakken opgezocht.
Op zaterdag werd niet iedereen even uitgerust wakker, doordat het ’s nachts toch wel flink afgekoeld was en niet iedereen een warme slaapzak had meegenomen. Al snel werd duidelijk dat dit een dag zou worden van overleven, zowel op als naast het veld. De tegenstanders waren beide overgangsklasse ploegen en de temperatuur liep snel op.
Rond 10:00 uur vertrokken we naar het terrein van TOP, waar het allemaal stond te gebeuren. onze junioren waren in een enorme file terecht gekomen en zouden het niet redden om op tijd in Arnemuiden te zijn. hierom werd de wedstrijd van ODO 2 naar voren gehaald op het programma. Zij mochten tegen TOP 2 spelen, wat op het veld ook in de reserve 2e klasse uitkomt. Onze selectie was verre van compleet door afwezigheid van een viertal spelers. Hiervoor in de plaats waren oudgedienden Jannes en Kees en de gebroeders de Vos mee gekomen. Om 13:00 uur was de beurt voor de spelersgroep van ODO 1 om onder de brandende zon zijn kunsten te vertonen. Dat TOP al twee jaar in de overgangsklasse uitkomt werd wel snel duidelijk. Zij wisten in het begin veel efficiënter met de kansen om te gaan. Na 10 minuten stond het 5-0 en had ODO al de nodige overtredingen nodig om TOP te stoppen. Na een kwartier mocht ook ODO vanaf de stip de score openen. We gingen uiteindelijk met 7-2 op het bord in de schaduw zitten om de tweede helft door te praten. Deze zou wel wat beter gaan, hoewel TOP eerst nog uit liep naar 10-2, wist ODO daarna ook de kansen af te maken en het verdedigend beter onder controle te krijgen. De wedstrijd werd uiteindelijk afgefloten bij de stand 13-8. Sven speelde zich deze wedstrijd in de kijker door 5 x te scoren.

De 2e wedstrijd van ODO 1 was om 16:30 tegen, eveneens overgangsklasser, Sporting Delta uit Dordrecht. Iedereen had zijn best gedaan om te overleven in de hitte om nog een wedstrijd voort te kunnen. Ook deze tegenstander leek snel aan een voorsprong te gaan werken. ODO was nu echter beter bij de les, of Sporting Delta niet van het kaliber TOP, en liet nu de voorsprong nooit groter worden dan 3 punten. De schaduw werd opgezocht bij een 5-7 achterstand voor ODO met al 4 scorende spelers aan ODO zijde.
De 2e helft was goed merkbaar dat de tropische dag zijn tol begon te eisen. Alle spelers zijn echt heel diep gegaan, mijn bewondering hiervoor, om de wedstrijd in het voordeel te beslissen. Toen we 5 minuten voor tijd op voorsprong kwamen bij 11-10, leek het te lukken. Helaas was de pijp toen leeg bij de spelers en wist de tegenstander nog twee maal te scoren en toch te winnen met 11-12. Thijs had blijkbaar het beste voor het eind bewaard, want hij was deze wedstrijd de topscoorder met 5 treffers. De spelers konden met opgeheven hoofd het veld aflopen, gezien de neergezette resultaten dit weekend. Iedereen zocht weer snel de schaduw op om uit te stomen en daarna een verfrissende douche te nemen.
Door de gastvereniging werd ons een heerlijke mosselmaaltijd, voor de liefhebber, voorgeschoteld met daarnaast een heerlijk warm buffet. Toen iedereen verzadigd was ging de senioren groep weer terug naar de camping en de junioren op weg naar Maasland. Allemaal tevreden gezichten na weer een geslaagd TOP toernooi.
Aanstaande woensdag 22 aug. spelen ODO 1 en 2 een oefenwedstrijd tegen KV Vlaardingen op ons eigen terrein om 19:00 uur ODO 2 en om 20:30 uur ODO 1.
Onze supporters kunnen dan de teams eindelijk eens dicht bij huis aan het werk zien.