ODO 4 – Harga 1   10 – 16 geen brandend zand, maar brandend gras….

Door Rob van der Hak

Na een kortstondig zomer reces (want slechts 10 weken) was het niet bepaald een van ongeduld trappelend #ODO4 (big time metamorfosis) team dat afgelopen week een aanvang mocht nemen met een gezamenlijke training met #3, #5neo en #6 onder leiding van de zeer gewaardeerde A.P. te M.

Met grote dankbaarheid onderging #4 de martelgang om over de hele lengte van het veld de oefeningen af te werken, alwaar in een recent verleden slechts 1 helft van het veld ook niet maximaal werd gebruikt. Ook de begin- en eindtijd was wat minder flexibel als we gewend zijn.

Moe, maar voldaan werd teruggezien op deze gezamenlijke trainingen, met zeer veel jonge spelers

en speelsters om ons heen. Het lijkt wel of ze elk jaar jonger worden. De training werd de opmaat voor een oefenwedstrijd tegen Harga 1 (U ziet, #4 wordt gelijk in het diepe gegooid) welke al 3 weken in training is en dat 2x per week. Ook hier weer opmerkelijk veel jonge spelers. Gelukkig was mijn tegenstander slechts de helft van mijn leeftijd. Onder barre omstandigheden (als kwik nog geoorloofd zou zijn dan was het in de thermometer gestegen tot 35+ graden) en op prime time (14.00 uur) werd de wedstrijd ingefloten door de nog immer fitte, ditmaal in rode tenue gehesen T.J. v. B. te M. Enige core leden van #4 waren absent vanwege uiteenlopende redenen: O.P. te L. een weekendje weg, S.H. te D.P. te M. was druk met een uitwisselingsprogramma met Britse achtergronden (wel werd hij met deze delegatie gespot op de tribunes, alwaar hij zijn uiterste best deed om het schier onnavolgbare korfbalspel – en dat van #4 uit te leggen.; P. v.d. M. te M had niets dan rampspoed ervaren gedurende het reces, vanwege een door (naar verluidt) struikelpartijtje op/af de trap wat uitmondde in een gebroken teen. Pien was ook wel weer te bewonderen op de tribune. aldus werd #4 aangevuld met coole gastspelers, zoals daar zijn R.v.D. te M., M.B. te M., B. v.V. te M., N. en M. v. V. te M., C.S. te M. en J.M. te M. Een aangepaste battle speelde zich af op de zinderende Baanderheer kunstgrasmat, terwijl op enige momenten de toppen van de schaduw (2 vierkante cm) werden benut om stoom af te blazen.

Alhoewel het verschil in klasse (2e/3e standaard en 4e klasse reserve) best wel ruim is, lukte het #4 om optimnaal te profiteren van de omstandigheden en bleef de 1e helft keurig netjes bij, een ruststand van 7-8 (of zoiets) was ons deel. Na enige omwisselingen begon de 2e helft met nog hogere temperaturen (de digitale thermometer gaat maar to 39 graden) wist Harga zich langzaam naar een grotere voorsprong te wurmen en eindigde de wedstrijd in een 10-16 eindstand. Een toch wel fijne oefenwedstrijd tegen een sportief spelend Harga, gecoached door good old M.Z. te onbekend wellicht S. Op de veel koelere, schaduwrijke tribune werd deels de zindering afgekoeld in het bijzijn van toch wel weer veel toeschouwers.

 

Alle toeschouwers en invallers bedankt vor jullie inzet!!