ODO 5 – Excelsior (D) 5 11-12 Misschien moeten we wel een referendum houden

Door Rob van der Hak

De luiken gaan bijna dicht, na het aanschouwen van CL finale waarbij de Duitschers er toch niet in slagen waar ze normaliter (dus bijna altijd) wel slagen. The Blues winnen puur op resultaat spelend, niet mooi, niet fantastisch, wel doeltreffend, zeer rendabel. Daar kan menig (ook korfbal) team een punt(je aan zuigen. Game in the pocket. Zonder schade. Eeuwige roem. Huilende Duitschers. Iedereen heeft wel een tegenstander in het hoofd die je graag ziet verworden tot een huilende Duitscher. Je kunt het geen Dibiaanse overwinning noemen, want zo'n overwinning zal nooit bestaan. Zelfs geen Dibiaanse strijd – want bij voorbaat kansloos neergemaaid door partijbestuur – maar een soort hedendaagsche Don Quichotte die als niet geschikt, homo/gender wordt neergezet. Wel gespot met blauwe retro pruik bij de Topperssch…zou het dan toch? Dibi was een welkome topic bij de Punt…

Na een witte vlaggetjesdag in Scheveningen vorige week nu met zijn allen als haringen in een ton op elkaar gepakt om een vorkje te prikken in de zoete heerlijckheden van de zee via "essiesversevis". Calamares, toast evec d'anguille et saumon als smaakmakers/borrelhapjes en als hoofdgerecht de populaire en krokante kibbeling, geserveerd met heerlijke slades, pommes frites en sauzen. Een peloton van minstens 80 ODO-ers en aanverwanten schrok niet terug van deze feestmaaltijd en schrokte kilo's vis naar binnen, al dan niet gepaard met alcoholhoudende drankjes. In de random gesprekken was het opmerkelijk stil rondom Geert (dit verandert wel als zijn ultimatum ultimo maandag verstrijkt), is eenieder vol compassie voor Griekenland en is Marije druk met het verspreiden van een profielschets (Na de serie boer zoekt vrouw volgt de serie Marije zoekt man). De knutjes vliegen speels in het rond, en eindigen hun zwerftocht in de kuiten van G. v. S. te Vb. Gerechtigheid!

De duurste drankjes worden uit de koeling gerukt (de dop al dan niet verwijderd als Hansaplast zijn poeplap trekt). Heimwee naar vroegere jaren kan niet bestaan met zo'n avond, een avond waar ODO trots op kan zijn. Nu nog een ledereferendum, waarbij leden zich kunnen buigen over (alleen geschikte) kandidaten voor diverse bestuursfuncties. Wie pakt de Dibi handschoen op?

Eerder op de middag speelde #5 een voor het kampioenschap zeer van invloed zijnde wedstrijd. Tegenstander Excelsior uit Delft ligt al weken op beker koers en waarom zou #5 daar niet een dikke stok voor steken? De gebruikelijke rituelen op trainingsavond en whatsapp uitingen leidde op zaterdagochtend tot de conclusie dat er wederom much ado about nothing was geweest wat betekent dat #5 in vorm raakt. De bevallige P. v.d. M. te M. is bezig met shoots in the USA for het programma 'the shopping queen' , en enige andere hardcore leden leden onder al dan niet oppervlakkige blessures. Wilhelmus verraste vriend (1) en vijand met een opmerkelijke resurrection na een half kwartaal keelontsteking en kon de match nagenoeg fit beginnen en be-eindigen. S.H. te D.P. te M. verscheen weer in de basis na een workshop schotse vloeistoffen. Dat houdt dan automatisch ook in dat de peptalk van hem komt en die van Hansaplast ons werd onthouden.  Uw schrijver mocht na 9 opeen-volgende speelbeurten alweer reserve zitten en nam het warme zonnetje dankbaar tot zich in de dug out . Wederom is #5 zeer dankbaar voor de opgetrommelde schare invallers en bankzitters uit andere teams, deze week de bevallige D. v. A. te M. (met pijnlijke nek, dat wel), de onvermoeibare M. B. te M., de lieftallige S.M. te M. en de immer glimlachende C.S. te M.. Daarnaast was J. v.d. H eveneens bereid om de bank te mede bevolken. De .wedstrijd ontspon zich – zoals dat zo mooi heet – vanaf het 1e fluitsignaal van referee W.P. te M. In de 1e helft werd duidelijk dat het potentiele kwaliteitsoverwicht nog niet tot uitdrukking kwam gezien de achterstand welke bij rust bereikt werd. De handige ledige gemaakt siroopbekers diende ook dit keer om de tactische aanwijzingen visueel te maken en alleen geloofde in het tappen van een andere vaatje welke zou moeten leiden naar de victorie. In het begin van de 2e helft lukte het nog niet om dit vaatje te openen, maar alrasch zette #5 wederom een indrukwekkende inhaalopmars in. Van een kansloze 4 doelpunten achterstand dreunde #5 dichter- en dichterbij en knepen de Excelsior billen wel heerg erg samen. Een laatste stuiptrekking van Excelsior zorgde 5 minuten voor tijd voor een 11-12 achterstand, waarbij ODO grossierde in het missen van de kansen. Kort voor tijd moest S.H. te D.P. te M. noodgedwongen want geblesseerd de arena verlaten en mocht uw schrijver nog even in de wei ronddartelen. Aangemoedigd door het talrijke publiek zette de aanval aan om de zeer verdiende gelijkmaker te produceren. Ondanks voldoende stootkracht lukte het #5 echter niet om dit doelpunt te maken…en zoals zo vaak liep #5 toch trots van het veld want als de wedstrijd 5 minuten langer had geduurd hadden we gewonnen. Zo spelen geeft toch wel voldoening!

 

De dag begon al vroeg met het aanschouwen van een klaarblijkelijke zandstorm die op vrijdagavond in de kantine terecht was gekomen en door de dames van dienst zonder morren werd schoongeveegd, en de sportieve verrichtingen van jongste dochter in de F2. Met 10-2 werd de tegenstander in de pan gehakt en zoals zo vaak zo mooi bij de jeugd, na 1 minuut weten ze al niet meer of ze gewonnen of velroren hebben…..