Instructie Verantwoord Alcohol Schenken

Door Bestuur

Een groot aantal leden(vaaf 16 jaar) hebben de afgelopen afgelopen jaar een instructie Instructie Verantwoord Alcohol Schenken gevolgd. En dat is goed, want met elkaar moeten we er voor zorgen dat er op de momenten dat er alchol wordt verkocht in de kantine er iemand aanwezig is achter de bar die de instructie heeft gevolgd.

 

Het makkelijkst is als alle leden vanaf 16 jaar deze instructie hebben gevolgd. Aangezien de meeste leden ook wel eens achter de bar komen.

 

Door het NOC*NSF wordt een website in de lucht gehouden waarop je zelf een viertal pagina's met stof kan doorlezen. Vervolgens een korte test en de instructie is compleet. En dat comfortabel op je eigen pc of tablet.

 

Het verzoek dan ook aan alle leden vanaf 16, barouders en andere personen die wel eens bij ODO achter de bar staan om deze instructie te maken. Alleen als je de instructie van Addie nog niet heb gevolgd.  Of als je die niet meer weet ;-). In de lijst staan alleen nog de personen die instrucite in De Punt hebben gevolgd. De info is best intressant dus nog een keertje doorlezen kan zeker geen kwaad.

 

Het werkt eenvoudig

1. Ga naar de site van de instructie

2. Lees de vier pagina's tekst bij het kopje "Wat je moet weten"

3. Ga vervolgens naar kopje "Doe de test"

4. Vul alle velden in. E-mail adres barverantwoordelijke is kc#odomaasland.nl. Vervang in het e-mail adres de # door een @. Naam vereniging is ODO. Aangesloten bij de KNKV. Naam van de barveantwoordelijke is Geert.

5. Klik op begin de test en vul de vragen één voor één in

6. Na afloop ontvang je de uitslag. Bij teveel fouten nogmaals de test maken.

7. Certificaat wordt gemaild naar Geert. Sla certificaat zelf ook op.

8. Klaar! Instructie voltooid. Bedankt.