Refleks E1 – ODO E1   5-1

Door Sanne

Hoi toppers van de E1,

Na de leuke oefenwedstrijd van vorige week, hadden we zaterdag een wedstrijd voor het echie. We gingen op bezoek bij Refleks. Vorige week hadden we nog een lekker zonnetje, maar nu was het best koud en stond er een flink windje. We hadden van de week goed geoefend op het gooien en vangen, het rondspelen en het neerzetten van de afvang en insnij. Helaas kwam daar in de eerste helft niet veel van terecht. Onze aanvallen waren vaak te kort, omdat Refleks de bal steeds onderschepte. Wij stonden teveel stil en stapte niet goed uit bij het gooien. Refleks kon een flitsende start maken, omdat wij niet goed voorverdedigde en een beetje stonden te slapen. Voor we het wisten hadden ze een paar keer gescoord. In de rust hebben wij nog een paar dingen aan jullie uitgelegd. Het rondspelen moest beter en dan kan alleen als we goed uitstappen en ook met links gaan gooien. Ook kwam het in de eerste helft vaak voor dat we de bal maar aan 1 kant kwijt konden, in plaats van aan twee kanten. In de verdediging moesten we beter voorverdedigen. Vol goede moed gingen we het veld weer op en lieten jullie gelukkig zien dat het ook anders kan. Er werd beter rondgespeeld en goed voor elkaar ingesneden. We kregen de ene kans na de andere. Ook verdedigend hielden jullie het goed dicht door beter voor te verdedigen en zo wisten jullie flink wat ballen te onderscheppen. Hartstikke leuk om te zien! Lisa wist in de tweede helft een mooi schot te scoren en zo eindigde de wedstrijd in 5-1. Wij hebben de tweede helft dus gewoon met 1-0 gewonnen. Zullen we volgende week gewoon gelijk zo van start gaan? Wij weten zeker dat we dan ook wedstrijden zullen winnen. Tot maandag, dan gaan we weer lekker trainen! Groetjes Jenny, Maaike en Sanne