KOAG OP EIGEN VELD VERNEDERD DOOR ODO

Door Arno

Na een zaalseizoen wat we niet snel zullen vergeten, was er deze week alweer de eerste returnwedstrijd in de veldcompetitie. Door omstandigheden was er geen gelegenheid geweest om een oefenwedstrijd te spelen, dus we zouden wel zien hoe het ging lopen. Ook is er weer een blessure aan de lange lijst van geblesseerden toe te voegen. Sven heeft een vervelende voetblessure opgelopen en zal de wedstrijden even vanaf de zijlijn meekijken. Op zijn plaats speelde Willem, die eigenlijk “rustig” in het 2e wedstrijdritme op wilde doen, een puike wedstrijd. Iris is nog aan het herstellen van haar enkel blessure en ook Eline is nog aan het revalideren met haar achillespeesblessure.

Gezien de resultaten van voor de zaal was het zaak dat we er vanaf nu elke wedstrijd staan om de rode lantaarn zo snel mogelijk aan een ander over te dragen. Na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter van Leeuwen ( geen familie) gingen we er dan ook direct bovenop. De eerste aanval van KOAG werd snel afgebroken en ging het vak met Willem, Mark, Tamar en Sanne R voor ODO proberen te scoren. Deze poging werd met een overtreding gestopt, waardoor Willem al in de 1e minuut op de stip mocht gaan staan om voor ODO de 0-1 er in te gooien. Aan de andere kant viel direct de gelijkmaker. Na de vakwissel was het de KOAG aanval die hen voor het eerst op voorsprong zette. Thijs wist dit echter weer snel te egaliseren. KOAG zou nog één keer op voorsprong komen uit een afstandsschot, maar ook deze voorsprong werd heel snel geneutraliseerde met een score van Willem. ODO had de druk er vol op staan bij KOAG en nam weer het initiatief toen Anton er 3-4 van maakte. Tot de 19e minuut zou het spannend blijven met ODO steeds aan de goeie kant van de score. Er stond toen 5-5 op het bord en werd het tijd om ons “voor de wind voordeel” te benutten om een gaatje te slaan om zo in de 2e helft een marge te hebben als wij tegenwind moesten gaan aanvallen. Er werd dus een tandje bij geschakeld om dit in het laatste kwartier te realiseren. Dit pakte goed uit voor ODO, want na 3 doelpunten van Thijs en doelpunten van Sanne A, Tamar en Mark stond er bij rust 5-11 op het scorebord.
Het zag er dus goed uit voor de 2e helft. Dit mochten we niet meer weggeven. Maar met de zaalwedstrijd uit bij Korbatjo in mijn achterhoofd, was ik er nog niet helemaal gerust op. Pas toen Mark onze marge direct na rust met twee doelpunten wist te vergroten naar 5-13, was ook ik overtuigd dat we hier vanmiddag KOAG een slechte middag zouden bezorgen. KOAG zou nog wat terug doen, maar konden niet echt profiteren van het windvoordeel. Het werd wel 7-13 door twee ongelukkige doelpuntjes, maar hierna zou Mark onze 14e binnenschieten. Tamar en Sanne A wisten hun tegenstanders te verrassen met een omdraaibal, waardoor er na 10 minuten in de 2e helft al 7-16 op het bord stond. Bij KOAG was men intussen al aardig wanhopig aan het worden, waardoor er geen goede aanval meer werd opgezet. Dit werd vooral veroorzaakt door de druk die er door ODO op de hen werd gezet. Toen zij dan weer een keer gescoord hadden, volgde er weer 4 ODO doelpunten van Willem, Tamar en 2x Sanne A.. Er was nog een kwartier te gaan en het verschil van 12 doelpunten zou KOAG niet meer goed maken. Er viel nog wel een doelpunt aan KOAG zijde, maar het zou niet meer goed komen voor hen. Met nog 12 minuten te gaan maakte Tamar plaats voor Marjanneke. We zouden de wedstrijd gewoon lekker uitspelen. Er werd wat losser gespeeld maar toch werden de tegenstanders nooit vrijgelaten, waardoor we het verschil met doelpunten van Mark en Anton vergrootte naar 13. Met nog maar 5 minuten te gaan was het ODO feestje al in volle gang en sloeg de wanhoop bij KOAG om in berusting. Zij hadden nog wel het slotakkoord met 3 doelpunten in de slotfase, waarvan 2 stippen die ze nu wel benutte. De meegereisde supporters hebben weer kunnen genieten van deze wedstrijd en bedankt dat jullie er, ondanks de kou, weer waren.
Een prima wedstrijd van ons vlaggenschip, wat vertrouwen geeft voor het vervolg van de competitie. Het is alleen jammer dat alle tegenstanders nu wakker geschud zijn dat men ons zeker niet moet onderschatten. We zullen volgende week eens zien wat het effect zal zijn. Dan wacht ons een tegenstander van een heel ander kaliber. SDO uit Kamerik komt dan op de thee. Zij zijn gister tegen hun eerste nederlaag opgelopen, doordat zij waarschijnlijk nog met hun hoofd in de wolken waren door hun promotie naar de hoofdklasse in de zaal. De uitwedstrijd hebben we ons daar toch goed staande gehouden en slecht met 2 doelpunten verschil verloren. Ik denk dus dat wij hen de 2e nederlaag kunnen bezorgen. Kom dus allemaal naar ODO zaterdag om deze wedstrijd mee te beleven.