DES (D) A1 – ODO A1   5-13

Door Rick

Afgelopen zaterdag stond de eerste van een serie belangrijke wedstrijden op het programma, namelijk tegen DES A1. Belangrijk in de zin van lijfsbehoud in de 1ste klasse. De conclusie van het praatje voor de wedstrijd was: veel beweging houden. Dit was belangrijk i.v.m. met de lange heren van DES, die zouden anders gaan meevangen. In het begin van de wedstrijd werd dit goed uitgevoerd en er kwamen gelijk 2 doelpunten uit. Het kon niet beter beginnen. Omdat wij een hoog tempo voerden was DES geneigd om dit over te nemen. Hierdoor werden ze lichtelijk slordig en konden wij ook in de verdediging onze stempel op de wedstrijd drukken. Toch werd er gescoord door DES, waarna wij de marge meteen weer op 2 brachten. En zo ging dit nog 2 doelpunten door, 2-4. We vonden dat het definitief tijd was om afstand te nemen. Zodoende schakelden we nog een tandje bij qua tempo. En ook in de verdediging had DES niks meer in te brengen. Dat bracht ons bij een ruime voorsprong in de rust, 2-8. Wij waren eigenlijk al kapot van al dat 'geren', maar DES was nog vele malen meer kapot. Het gevaar in de 2de helft: verslapping. Nee dat mocht niet gebeuren, we moesten, hoe moeilijk het ook was blijven volhouden en hetzelfde spel als in de eerste helft neerzetten. De rust had ons geen goed gedaan en aan het begin van de 2de helft waren we eigenlijk nog steeds aan het uitrusten. Maar gelukkig voor ons, DES ook nog steeds. Maar naarmate de wedstrijd vorderde vonde we ons snelle, goede spel weer terug. En de doelpunten vielen weer als warme 'spare-ribs'. DES probeerde door al vlak na rust verse krachten in te zetten de orde te herstellen, maar helaas. De ODO-trein denderde maar door en was niet te stoppen, zowel in de aanval als in de verdiging. Zo is de wedstrijdzege nooit in gevaar geweest en is onze conditie ook weer naar een hoger level gebracht. En toch gaan we de komende weken verder met hard trainen en "de spierballen trainen" (Alex van de Meijs, januari 2012). En daardoor gaan we ook Atlantis, Valto en wie verder nog op ons pad komen verslaan.

De 'next one to write' is de captain himself Jesse.