DES (D) 4 – ODO 4   9-12

Door Dré

DES 4 – ODO 4

 

Als ik terugdenk aan gisteren dan zie ik een dampend broodje döner . Tegen drieën in een woning aan de Boumare. Dat is deze woning een aantal jongentjes zaten te glimlachen was niet geheel vreemd. Deze woning is namelijk in eigendom van één van de spelers van het vierde. Er is dan ook geen huurcontract wat het consumeren van niet huisgemaakte shoarma onmogelijk maakt. Huisgemaakt tegen de invloeden van alcohol is trouwens meestal wel goed mogelijk. Is zelfs een aanbeveling.

 

Ik heb nog geen idee waar dit verhaaltje heen gaat maar ik begin met vertellen hoe de jongentjes zo glimlachend in de ODO enclave aan de Boumare terecht kwamen. Het begon voor mij om een uur of één toen ik een lekkere pasta(http://tinyurl.com/c7clb5) voor mezelf klaarmaakte aangevuld met een gelukkig kippetje en een groene slade on the side. Jammie. Na wat huiselijke beslommeringen en en de vermakelijke traagheid van Silent wWitness op naar de sporthal voor de prestaties van de selectie en dan met name de vaandelboot. Ik heb niet goed genoeg opgelet voor een verslag maar die andere scoorde er meer en makkelijker ook. Toen was het een uur of acht, de voorbereiding was nu al zo’n zeven uur bezig. Edoch nog voldoende tijd om ODO 6 te aanschouwen in hun strijd om de punten. Tot ver na de rust. En toen. En toen was het eindelijk tijd om koppen te tellen, bidons zoeken, spelerskaarten verzamelen en een bal te vergeten. Zo tegen negenen vertrok een korte karavaan door de polder langs het schilderachtige Schipluiden naar het iets minder schilderachtige Den Hoorn. Een korte rit waarin het lastig voorbeschouwen was. De voorbereiding van de andere spelers is per minuut te volgen op de diverse twitter en fb accounts.

 

De Hoornbloem. De tijd loopt in de Hoornbloem altijd wat achter. Zodra je over de drempel stat is het een half uur tot een uur vroeger. En als je dat niet aanpast op je kekke klokkie of smartphone denk je dat de wedstrijden daar altijd te laat beginnen. Kwestie van aanpassen. Tijd genoeg voor een praatje enzo. Kortom wat tegen tienen(Maaslandse tijd) stond de wederzijdse krachtmeting tussen DES 4-ODO 4 op beginnen. Wat een uurtje relatieve rust betekend op de twitter en whatsapp. Negen uur voorbereiding moest nu leiden tot een resultaat. En als het even kan twee punten.

 

Mijn excuses, maar ik was niet van plan een verslag te schrijven over deze wedstrijd. Dan let je toch op andere dingen of juist niet. In ieder geval probeer je dan een beetje track te houden van de scores. Zo van de 1-0 werd gescoord door die. En de tweede was ook mooi joh! Nu dat heb ik niet gedaan. Weet wel dat we ondanks het late tijdstip en dankzij de lange voorbereiding wakker aan de wedstrijd begonnen. Een beetje scoorde en een beetje doorlieten. En vooral ons uiterste best deden. Wat kan je meer doen. Ja OK, Verboden middelen had gekund, maar daar zijn we niet zo van. Tenminste dat denk ik dan.

 

Op enig moment stond het 7-3 of zoiets. Meer voor die andere dus. Maar toen ineens of eigenlijk naar en serie van zes of zeven doelpunten stonden we weer gelijk. Meestal lukt ons dat niet dus positieve verrassing voor het massaal meegereisde publiek. In die geval is dat in het geheel niet ironisch bedoeld. De tribune was voor ons! Leuk dat jullie er waren. Van onze aanvoerder moest ik een verslag schrijven waarin het publiek zou bedanken. Wat ik hierbij dus heb gedaan. Hopelijk mag ik nu volgende week weer in de basis beginnen. Terwijl ik twee keer niet kan trainen deze week.

 

Zit ik jullie lekker het laatste stukje van de wedstrijd te onthouden met dit sociale intermezzo. Al kunt u het wel raden door de sfeeromschrijving zo’n 600 woorden eerder. Maar goed u betaald contributie of bent gewoon belangstellend. Wie zal ik zijn om hier met het verslag te stoppen. Helemaal omdat er een voorsprong van niet één, niet twee, niet drie, maar vier doelpunten werd gecreëerd. In de laatste minuten met nog één verkleind, maar dat deert niet. De eerste punten van 2012 zijn binnen. Publiek nogmaals bedankt. Simon gefeliciteerd met de uitbreiding van het gezinsleven.

Macy Gray is klaar met zingen. Verslag ook. Nalezen is uit op internet. Weekliedje (http://tinyurl.com/ODO4weekliedje) is Sweet Baby van Macy Gray. Love I do.