Door Nikki

PKC/Hagero B2   11 – 8   ODO B1

Hallo iedereen van de B1,

Zaterdagochtend in de vroege morgen. moesten we een tegen PKC/Hagero B2,

Het nieuwe jaar is begonnen, dat betekend nieuwe kansen en we hoopten op winst in de zaal…

Na dit verlies gaan we zeker niet opgeven, we winnen nog wel toppertjes !

——————————————————————————–

Maar goed , laten we beginnen met de vakken van vandaag:

aanval : Koen, Arjen , Lotte & Claire .. verdediging : Bart , Lennart , Lotte & Nikki.

De wedstrijd begon , we begonnen geconcentreerd zoals we hadden geleerd in de vorige wedstrijden.

al gauw zagen we een beetje dat het gelijk opging maar dat we wel tegen deze club konden winnen

De scoren verliep niet snel, maar wel gelijk, onze eerste verdediging liet er heelaas 2 door zo kwamen we op een achter stand van 2-0 maar al gauw scoorde wij er in de aanval ook weer 2.

Toch was de verdediging al gelijk scherp, en in de aanval hadden we in de hele wedstrijdwat geluk met strafworpen en vrije ballen. Zo werden de standen opgeheven, en kregen we 3 strafworpen mee waar van er 2 zaten.  De rust stand was 5 – 4 voor PKC

—————————————————————————————————————————————

In de rust kregen we te horen, dat we wel konden winnen van deze ploeg.. De koppies moesten omhoog en we moesten meer schieten en niet te veel voorspelbare dingen doen zoals vaak naar binnen gaan, en niet heel de tijd naar rechts molentje draaien.. Ook moesten we uit kijken voor de ballijnen, Sven zei dat we geluk hadden dat ze er niet tussen zaten en dat we kans hebben dat ze dat de tweede helft meer gaan doen.

———————————————————————————————————————————-

De tweede helft begon ;

Sven had de aanval van : Bart , Lennart , Loraine en Nikki er even bij gehaald .. We zouden de vorm die we op de training hadden geleerd ( insnij vanuit de ruimte, en een over gave aan de afvang ) doen.

Loraine en Nikki begonnen bij de middelijn zo ging het vormpje te gang, zo scoorde loraine de 5 -5 door een strafworp die ze mee kreeg door de vorm.

Door dit effect waren we al een stukje slimmer bezig, alleen jammer dat de tegenstander er weer een paar scoorden. Ze kwamen op 7 – 5 Voorsprong, we merkte dat we slimmer moesten gaan spelen, en we kregen ook dit keer meer vrije ballen tegen en gaven de aanval sneller weg.

Wel weer kwam er een schot dat het op 7- 6 maakte..

We kwamen niet meer op voor sprong , want ze kwamen op 10 – 6 ..

Balen natuurlijk ! De kansen werden niet meer afgemaakt, en PKC had de smaak de pakken..

De eindstand was uit eindelijk 11 – 7 ..

We moeten nog veel trainen , maar ik weet zeker dat het ons gaat lukken om nog te winnen!

Volgende week vitesse , daar gaan we gewoon de punten pakken !