GEHAVEND ODO VERLIEST VAN RWA.

Het nieuwe jaar is voor ons vlaggenschip heel anders begonnen als dat we ons hadden voorgenomen. De wedstrijd werd ingefloten door scheidsrechter Jan Korteland met Sanne op de bank, die nog herstellende is van een keel- en oorontsteking. Dit betekende dat er weer in de vakken gewisseld moest gaan worden. Er was in het nieuwe jaar al voor gekozen om Jakomijn weer terug te halen naar het vlaggenschip, ten koste van Marije. Nu Sanne ziek was werd er toch weer een beroep op Marije gedaan om op de plaats van Sanne te spelen. In beide vakken dus een wijziging, waardoor het in het begin van de wedstrijd weer even zoeken was naar elkaar. Het was helaas weer de tegenstander die de score opende. In de 4e minuut gooide Tamar voor ons de nul van het bord en niet veel later was Mark van afstand scherp en zette ons op voorsprong. Aan de andere kant viel helaas één van de weinige doelpunten van een RWA dame, waardoor het weer gelijk was. Tot vijf minuten voor de rust ging de wedstrijd gelijk op en zouden we twee keer door doelpunten van Iris op voorsprong komen. We wisten echter nooit het verschil op het veld in doelpunten uit te drukken. De laatste vijf minuten voor rust waren voor RWA. Zij scoorden 3x op rij, waardoor zij met een voorsprong van 6-9 de kleedkamer konden opzoeken.
Na de mandarijnen zouden we het anders gaan doen. Het gat dichten en doorstomen naar een overwinning. RWA begon de 2e helft in de uitspeel modus en waren voorzichtig in de aanvallen. Het eerste doelpunt viel uiteindelijk aan onze kant, waar Mark met zijn 3e treffer de stand op 7-9 bracht. Nog in dezelfde minuut werd de marge echter weer terug gebracht naar 3 en niet veel later naar 4 gebracht. We waren inmiddels zo’n 9 minuten onderweg in de 2e helft toen het goed mis ging bij Iris. Zij was druk aan het aanvallen toen zij op het moment van afzetten door haar enkel ging. Het werd al snel duidelijk dat zij niet meer verder kon spelen. Haar plaats werd ingenomen door Eline, die net al een hele wedstrijd in de benen had zitten van haar eigen team. Zij mocht naast Jakomijn, Mark en Anton op jacht naar doelpunten. We kwamen deze klap echter niet meer te boven, waardoor we na 20 minuten tegen een 10-15 achterstand aankeken. Toen het 2 minuten later weer 12-15 was geworden, ging het publiek er weer in geloven. Helaas werd er in de verdediging een domme fout gemaakt, waardoor RWA weer vanaf de stip het gat mocht vergroten naar 4. De schutter van RWA was vanavond goed op dreef en had al heel wat doelpunten op zijn naam staan, maar zijn honger was nog niet gestild. Met twee doelpunten op rij besliste hij de wedstrijd in het voordeel van zijn ploeg. Met nog 4 minuten op de klok zouden wij het gat van 12-18 niet meer dichten. Mark en Anton wisten voor ons nog wel te scoren, maar het laatste doelpunt was toch nog voor RWA. De wedstrijd werd uiteindelijk afgefloten bij een 14-19 eindstand. We hadden vanavond goede zaken kunnen doen in de competitie, maar helaas zijn we weer bezweken onder de druk. Het begin van de wedstrijd was goed, maar de scherpte zakte in de wedstrijd toch wel weg. De wijzigingen in de vakken moeten blijkbaar nog even wennen, maar met volgende week de eerste return wedstrijd op het programma wordt het tijd dat we er gewoon staan. We gaan er deze week weer hard aan werken om volgende week tegen DES weer op scherp te staan. Zij zullen zich nog wel op ons willen revancheren, maar ook wij willen de smaak van een overwinning wel weer eens proeven.
Een volle tribune zou hier wel bij helpen, dus reken ik weer op uw komst.