ODO KEERT MET LEGE HANDEN TERUG UIT ZEELAND.

Vandaag stond dan de eerste verre uitwedstrijd op het programma. Tegenstander was Fortis uit Oost Souburg. Een ploeg die vorig jaar gepromoveerd was uit de 2e klasse, dus waar we op voorhand niet kansloos tegen zouden zijn. Na het eerste fluitsignaal van scheidrechter Hoekwater duurde het niet lang of Fortis nam de openingstreffer voor hun rekening. De 2e liet niet lang op zich wachten en werd gescoord vanaf de strafworpstip. Pas in de 8e minuut wist Iris voor ons de korf te vinden, waarmee het 3-1 werd. Onze aanvallen wilde niet lopen en door te veel plaatsfouten en misverstanden wist Fortis een gat te slaan naar 7-1. Hierbij moet wel aangetekend worden dat van deze 7 doelpunten er 3 vanaf de stip werden gemaakt. Halverwege de 1e helft schoot Thijs onze 2e treffer binnen en niet veel later maakte Tamar er 7-3 van. Fortis schoot echter met scherp en het leek bij hen vanavond allemaal vanzelf te gaan. Zo bouwde zij hun voorsprong langzaam uit naar 10 – 3. Met nog 7 minuten te gaan in de 1e helft, wilde wij het gat nog wat verkleinen voor de rust. De achtervolging werd ingezet door een doelpunt van Sven, maar dat hielp niet veel door het tegendoelpunt van Fortis. Op slag van rust werd het verschil weer 6 door een doelpunt van Anton, die de ruststand bepaalde op 11-5.
Onder het genot van de inmiddels gebruikelijke mandarijnen, werden de spelers door Arthyn toegesproken. Het moest in de 2e helft anders als we nog een rol van betekenis wilde spelen. Als we ons eigen spel zouden spelen en ons niet door Fortis zouden laten opjagen, was er nog genoeg tijd om de wedstrijd te kantelen. Alle goede bedoelingen ten spijt bleek dit makkelijker gezegd dan gedaan. De tegenstander ging er alles aan doen om de voorsprong te behouden en de controle op de wedstrijd te houden. We waren nog geen 2 minuten bezig of er werd weer door Fortis gescoord. Thijs was in dezelfde minuut zijn tegenstander te snel af en wist een doorloop te scoren, maar daarna zou Fortis de voorsprong weer uitbouwen naar 14-6. Na 10 minuten, waarin hij nog wist te scoren, was het voor Sven einde wedstrijd, want hij kreeg te veel last van zijn enkelblessure. Koen kwam voor hem in het veld en mocht proberen om zijn kansen te benutten. Na een kwartier werd ook Iris gewisseld in een poging om met Jakomijn nog iets te forceren. Dit heeft echter niet het gewenste resultaat gehad, want de rest van de wedstrijd zouden beide ploegen om en om scoren. Resultaat hiervan was dat na doelpunten van Mark ( 2x) en Anton de wedstrijd werd afgefloten bij 19 – 10. Een lange reis voor niets en een wedstrijd waarin we nooit in ons spel kwamen. Volgende week dan maar weer de draad oppakken in de thuiswedstrijd tegen Korbatjo. Op het veld hebben we tegen hen nog een punt uit de strijd weten te slepen, maar dat was nog in het begin van de competitie. Wij zijn intussen beter op elkaar ingespeeld en de laatste weken waren gewoon goed te noemen. Rest mij nog om de 5 supporters te bedanken voor hun steun. Fijn dat jullie ook 3 uur in de auto wilden zitten om ons 60 minuten te zien korfballen. We hadden jullie graag in een betere vorm willen laten genieten, maar dat zat er helaas niet in deze keer. Zaterdag dan meer weer voor een volle Hofstede alles uit de kast om de punten in Maasland te houden.