ODO 1 BEGINT HET ZAALSEIZOEN MET EEN OVERWINNING.

Na drie oefenwedstrijden was het dan gisteren weer om de punten. De eerste tegenstander was DES 1 uit Delft, wat vorig jaar wist te promoveren uit de 2e klasse. Voor ODO een ongekende tegenstander, maar met de goede vorm van de afgelopen hadden we er alle vertrouwen in. Na het voorstellen werd de wedstrijd ingefloten door scheidsrechter Korteland. Het begin was nog wat moeizaam, zoals wel vaker werden er wat foutjes gemaakt en was het voor beide ploegen zoeken naar de juiste kans. Na 6 minuten was het uiteindelijk DES die de korf als eerste wist te vinden. ODO was het zoeken ook een beetje zat en wist met een schot van Sanne weer op gelijke hoogte te komen. Het tweede aanval vak begon nu met het zoeken naar doelpunten. Dit zou weer een poosje duren, maar na 13 minuten kwamen we toch op voorsprong door een schot van Mark. De tegenstander hield nog hoop door weer snel de gelijkmaker te scoren, maar toen was ODO klaar om door te stomen en liep in 6 minuten uit naar een 2 – 6 voorsprong. Met nog tien minuten in de eerste helft was het nu zaak deze voorsprong vast te houden. Voor de rust zou DES nog wat proberen terug te doen door 3x te scoren, maar daar hadden wij ook weer een antwoord op. Marije bepaalde de ruststand door op slag van rust de 9 – 6 te maken.
Onder het genot van een mandarijntje werden de spelers even bij gepraat over wat er beter kon. De opdracht was simpel; de voorsprong vasthouden en uitbreiden. Onze eerste aanval werd helaas bruut verstoord door de DES verdediging, waarna zij direct in de eerste aanval wisten te scoren. We bleven in de volgende aanvallen rustig naar de juiste kansen zoeken, waaruit na 5 minuten weer een doelpunt van Sven konden bijschrijven. DES wilde echter de punten thuis houden en schakelde een tandje bij, waar uit zij ook in korte tijd weer aansluiting kregen toen zij de 9 – 10 binnen schoten. ODO was weer wakker geschud en ging weer op jacht naar doelpunten. Met doelpunten van Iris, Sven en Thijs was het gaatje weer vier en konden we weer gaan controleren. DES wist weer wat terug te doen met 2 doelpunten op rij, maar daarna gooiden Sven, Sanne en Mark de wedstrijd eigenlijk al in het slot door het verschil naar 5 doelpunten te tillen. Het zou DES niet meer lukken om in de laatste 8 minuten nog veel terug te doen. Nadat Sanne en Thijs de wedstrijd hadden beslist door ons op 12 – 18 te brengen, lieten we in de laatste 2 minuten toch nog twee onnodige ballen door. Dit had natuurlijk geen invloed op het resultaat, behalve dat we dan met 6 verschil gewonnen zouden hebben.
Een mooi begin van het zaalseizoen dat nog genoeg spannende wedstrijden kent. Het Maaslandse publiek, wat in grote getale naar Den Hoorn was afgereisd, hebben weer een prima wedstrijd voorgeschoteld gekregen. Onze dank voor jullie support. Het geeft altijd een goed gevoel om een 9e “man” achter je te hebben staan. Volgende week spelen we thuis de kraker tegen TOP uit Arnemuiden. Dat belooft dus weer een spectaculaire wedstrijd te worden tegen onze ambitieuze vrienden uit Zeeland. Zij wisten hun 1e wedstrijd ook te winnen tegen VEO en zullen ook de punten uit Maasland om hun kampioensaspiraties leven te houden. Ook wij willen echter de punten in Maasland houden en gezien het resultaat van vorig jaar is het zeker mogelijk tegen deze veld overgangsklasser. Kom dus allemaal naar de Hofstede om ons vlaggenschip naar de overwinning te schreeuwen en toeteren.